Κυπριακό: Ολονύκτιο θρίλερ στο Κραν Μοντανά που θα κρίνει τη διαδικασία

Στο πολύωρο δείπνο εργασίας με τους επικεφαλής όλων των αντιπροσωπειών φαίνεται ότι θα κριθεί η συνέχεια της διαδικασίας για το Κυπριακό, καθώς οι πυρετώδεις διαβουλεύσεις του ΓΓ του ΟΗΕ με τους εμπλεκόμενους, οδήγησε σε αναβολή της προγραμματισμένης βραδινής συνόδου της ολομέλειας της Διάσκεψης.

Στις 10.30 ώρα Ελλάδος άρχισε το κρίσιμο δείπνο που εξελίσσεται σε ολονύχτιο θρίλερ και σε μια σκληρή διπλωματική μάχη στο τραπέζι, υπό τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ.

Οι συνεχείς ανατροπές στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικές της έντασης των διαβουλεύσεων. Ωστόσο, το χάσμα φαίνεται να παραμένει αγεφύρωτο τόσο στα εσωτερικά ζητήματα όσο και σε σχέση με τις αξιώσεις της Τουρκίας για παρεμβατικά δικαιώματα, όπου παραμένει ανυποχώρητη. Στόχος πλέον φαίνεται ότι είναι όχι η συμφωνία, αλλά να μην καταρρεύσει η όλη διαδικασία.

«Γνωρίζω τα όρια και τα περιθώρια μέσα στα οποία διαπραγματεύομαι» δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, λίγο πριν μεταβεί στο χώρο όπου θα πραγματοποιηθεί το κρίσιμο δείπνο. Ο Κύπριος Προέδρος είχε τηλεφωνική συνομιλια με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα μετά το τέλος των συναντήσεων και διαβουλεύσεων στο συνεδριακό κέντρο.

Ο κ. Αναστασιάδης κατέθεσε και γραπτώς την πρότασή του στον ΓΓ του ΟΗΕ, ενώ γραπτώς υπέβαλε την πρόταση και της Ελλάδας ο Νίκος Κοτζιάς.

Αλλεπάλληλες συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους.

Το πρόγραμμα έχει καθυστερήσει σχεδόν 1,5 ώρα καθώς ο Αντόνιο Γκουτέρες είχε συναντήσεις με τους δύο ηγέτες διάρκειας μίας ώρας η καθεμιά. Ο κ. Αναστασιάδης ακολούθως είχε συνάντηση με τον Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά. Σχεδόν μία ώρα διήρκεσε η συνάντηση του ΓΓ του ΟΗΕ με τον Τ/κ ηγέτη, όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα.Πηγή: Φιλελεύθερος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ