Φόβοι για μεγάλο αριθμό θυμάτων στο Λονδίνο – Σε εξέλιξη η προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς

Έξι νεκροί έχουν επιβεβαιωθεί, μέχρι στιγμής από τη φονική φωτιά που ξέσπασε στον πύργο διαμερισμάτων, Grenfell, στο δυτικό Λονδίνο, όπως ενημέρωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία, ενώ υπάρχουν φόβοι πως αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι εξακολουθεί τις προσπάθειες να θέσει υπό έλεγχο την φωτιά που εκδηλώθηκε στο πολυώροφο κτίριο κατοικιών της βρετανικής πρωτεύουσας, Grenfell Tower, το οποίο ωστόσο δεν κινδυνεύει με κατάρρευση.

“Τα πληρώματά μας εξακολουθούν να προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά στο GrenfellTower και πραγματοποιούν ενδελεχείς έρευνες”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική.

“Τα ειδικά πληρώματά μας αστικής έρευνας και διάσωσης και ένας στατικός μηχανικός έχουν ελέγξει το κτίριο και ανακοίνωσαν ότι δεν κινδυνεύει να καταρρεύσει και ότι είναι ασφαλές για τα πληρώματά μας να βρίσκονται εκεί”.

Η Επίτροπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Λονδίνου Ντάνι Κότον δήλωσε ότι η υπηρεσία διέσωσε από πολύ νωρίς σήμερα έναν μεγάλο αριθμό ενοίκων από διάφορους ορόφους του πολυώροφου κτιρίου κατοικιών που κάηκε στο δυτικό Λονδίνο και ότι οι πυροσβέστες έχουν μέχρι στιγμής φθάσει μέχρι τον 19ο και 20ο όροφο του Πύργου Γκρένφελ των 24 ορόφων.

Η Κότον πρόσθεσε ότι η υπηρεσία εξακολουθεί να αναζητεί τυχόν εγκλωβισμένους και ότι ένας στατικός μηχανικός ελέγχει την στατικότητα του κτιρίου, που μέχρι στιγμής δείχνει να είναι ασφαλές.

«Πολλοί άνθρωποι αγνοούνται» στην πυρκαγιά που καίει από τη νύχτα το πολυώροφο κτίριο εργατικών κατοικιών στο δυτικό Λονδίνο, δήλωσε ο δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας Σαντίκ Καν.

«Πολλοί άνθρωποι είναι αγνοούμενοι. Ορισμένοι μπόρεσαν να βρουν καταφύγιο σε γείτονες και φίλους», δήλωσε ο Σαντίκ Καν στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ