Απόπειρα δολοφονίας υπουργού στα Σκόπια – Η στιγμή της επίθεσης – ΒΙΝΤΕΟ

Ένας εξηντάχρονος αποπειράθηκε να σκοτώσει, στα Σκόπια, τον απερχόμενο υπουργό Παιδείας Νικολα Τοντόροφ, την ώρα που εξελισσόταν η διαδικασία παράδοσης – παραλαβής στο νέο ομόλογό του, στο κτίριο του υπουργείου.

Ο υπουργός αντέδρασε και κατάφερε να αφοπλίσει, με τη βοήθεια της φρουράς του, τον επίδοξο δολοφόνο, όμως το θέμα, μολονότι το κίνητρο δεν ήταν πολιτικό, προκάλεσε αντιπαράθεση σε επίπεδο δηλώσεων μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Πίσω από την επίθεση κρύβεται το δράμα μιας δεκαπεντάχρονης, η οποία επρόκειτο να χειρουργηθεί στο εξωτερικό με χρήματα που έπρεπε να καταβάλει το υπουργείο Υγείας, πλην όμως λόγω γραφειοκρατίας καθυστέρησε η καταβολή των νοσηλίων, με αποτέλεσμα, το 2015, η μικρή να πεθάνει προτού προλάβει να μεταβεί στην Τουρκία, όπου θα γινόταν η εγχείρηση.

Ο θάνατός της προκάλεσε έντονες αντιδράσει στα Σκόπια με τους πολίτες να διαδηλώνουν στους δρόμους αξιώνοντας την παραίτηση του Τοντόροφ.

Ο παππούς της δεκαπεντάχρονης, από την πλευρά του, θεώρησε ως υπαίτιο για τον θάνατο της εγγονής τον υπουργό και σύμφωνα με τα ΜΜΕ των Σκοπίων, πήγαινε καθημερινά στον τάφο της μικρής και ορκιζόταν εκδίκηση.

Χθες, και ενώ ο Τοντόροφ προσερχόταν στο κτίριο του υπουργείου για να παραδώσει στον διάδοχό του, τον περίμενε ο εξηντάχρονος, ο οποίος τον πλησίασε και επιχείρησε να τον πυροβολήσει με πιστόλι στο κεφάλι.

Ο Τοντόροφ αντιλήφθηκε την κίνησή του, έπιασε το οπλισμένο χέρι του με αποτέλεσμα η σφαίρα να αλλάξει πορεία και στη συνέχεια ο δράστης συνελήφθη από τη φρουρά του.

Ο νέος πρωθυπουργος Ζόραν Ζαεφ καταδίκασε την απόπειρα, ωστόσο το κομμα VMRO του Νίκολα Γκρούεφσκι σε ανακοίνωσή του υποστήριξε ότι ο Τοντόροφ είχε στοχοποιηθεί από καιρό από το κόμμα της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ