Πώς αντέδρασαν οι γονείς του Μακρόν όταν έμαθαν για τη σχέση του με την Τρονιέ

Πολύς λόγος έχει γίνει για τη διαφορά ηλικίας του νεοεκλεγέντα Προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν με τη σύζυγό του, Μπριζίτ Τρονιέ.

Σε νέα βιογραφία του Μακρόν, αποκαλύπτεται πώς αντέδρασαν οι γονείς του όταν έμαθαν για τη σχέση τους. Τότε ο Μακρόν ήταν μόλις 15 χρονών, ενώ η Τρονιέ 39, παντρεμένη και είχε τρία παιδιά.

Η συγγραφέας Αν Φουλντά, που υπογράφει το βιβλίο «Εμανουέλ Μακρόν: Ένας τέλειος νεαρός άνδρας», πήρε συνέντευξη από τους γονείς του πολιτικού και τους ρώτησε για τις αντιδράσεις τους όταν έμαθαν για τη σχέση Μακρόν-Τρονιέ.

Στην αρχή, οι γονείς του Μακρόν νόμιζαν ότι ο γιος τους είχε ερωτευτεί την κόρη της δασκάλας του, Λόρενς. Την αλήθεια την έμαθαν αρκετά αργότερα μέσω μίας οικογενειακής φίλης. Σοκαρισμένοι από την «παράνομη» σχέση, οι γονείς του Μακρόν αποφάσισαν να τον απομακρύνουν από το σχολείο.

Η μητέρα του Φρανσουάζ-Νογκ Μακρόν είπε στην συγγραφέα του βιβλίου: «Δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε. Αυτό που ήταν σαφές ήταν πως όταν γνώρισε ο Εμανουέλ την Μπριζίτ δεν μπορούσαμε να πούμε απλά “Αυτό είναι υπέροχο”. Αυτό που είχε σημασία για εμένα, όμως, δεν ήταν ότι είχε σχέση με την Μπριζίτ αλλά ότι ήταν ζωντανός και δεν υπήρχαν προβλήματα».

Αντιλαμβανόμενη ότι δεν επρόκειτο για έναν παιδικό ενθουσιασμό η ίδια φέρεται να είπε στην Μπριζίτ: «Μα, δεν το βλέπεις; Εσύ την έζησες της ζωή σου. Αλλά αυτός δεν θα κάνει παιδιά μαζί σου».

Ο πατέρας του, Ζαν Μισέλ Μακρόν, αποκάλυψε ότι παραλίγο να πέσει από την… καρέκλα που καθόταν όταν έμαθε για την ερωμένη του γιου του. «Όταν ο Εμανουέλ γνώρισε την Μπριζίτ, προφανώς και δεν είπαμε “A, τι υπέροχα”» δήλωσε ο ίδιος.

Οι ανήσυχοι γονείς συναντήθηκαν με την Τρονιέ και της ζήτησαν να μην ξαναβρεθεί με το παιδί τους μέχρι εκείνος να ενηλικιωθεί. Εκείνη, όπως θυμούνται, τους απάντησε κοφτά ότι δεν μπορεί να τους υποσχεθεί τίποτα.

Η γιαγιά του όμως από την πλευρά της μητέρας του, έδειξε κατανόηση.

Οι γονείς του Γάλλου πολιτικού αρνούνται κατηγορηματικά ότι απείλησαν να πετάξουν τον Εμανουέλ έξω από το σπίτι αν δεν έβαζε ένα τέλος στον παράνομο δεσμό του με την Τρονιέ.

Επέμειναν ότι έτσι και αλλιώς ο Εμανουέλ Μακρόν θα πήγαινε στο Λύκειο Henri IV στο Παρίσι για να ολοκληρώσει τη σχολική του καριέρα.

Ο Μακρόν όντως έφυγε για το Παρίσι, αλλά υποσχέθηκε στην Τρονιέ ότι θα επιστρέψει για να την παντρευτεί. Λέγεται ότι της είπε: “Δεν θα με ξεφορτωθείς. Θα επιστρέψω και θα σε παντρευτώ”.

Σχετικά με το ότι οι γονείς του δεν πήραν και τόσο καλά τη σχέση τους στην αρχή, ο Μακρόν έχει πει: “Έπρεπε να παλέψω ώστε να ζήσω τόσο την προσωπική όσο και την επαγγελματική μου ζωή όπως επιθυμούσα”.

Τελικά, το 2007, δύο περίπου χρόνια μετά το διαζύγιό της, η 54χρονη Μπριζίτ και ο 29χρονος Εμανουέλ παντρεύτηκαν.

Πηγή: independent.co.uk

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ