Ιταλία: “Κοπανατζήδες” δημοτικοί υπάλληλοι έβγαζαν βόλτα τα σκυλιά τους

Δύο εισαγγελικές έρευνες στους δήμους Τζουλιάνο και Νόλα της Νάπολης απέδειξαν, χάρη σε κρυφές κάμερες και παρακολουθήσεις, ότι πάνω από εκατό δημοτικοί υπάλληλοι φρόντιζαν προσωπικές τους υποθέσεις εν ώρα εργασίας.

Αντί να βρίσκονται στα γραφεία τους, έπαιζαν… ξυστό, έβγαζαν βόλτα τα κατοικίδιά τους ή πήγαιναν να ψωνίσουν. Συνάδελφοι των κοπανατζήδων φρόντιζαν να χτυπούν κάθε μέρα τις κάρτες των απόντων υπαλλήλων, καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο τα ίχνη τους.

Στην έρευνα συμμετείχαν καραμπινιέροι με κρυφές κάμερες και παρακολούθηση των ασυνείδητων υπαλλήλων στη διαδρομή από το σπίτι τους μέχρι την δουλειά, και στην συνέχεια στις διάφορες «ιδιωτικές τους δραστηριότητες».

Θεωρητικά, θα μπορούσε να ζητηθεί στους «κοπανατζήδες εργαζόμενους» να αποζημιώσουν την τοπική αυτοδιοίκηση ή να αποφασισθεί η απόλυσή τους. Πρόσφατες περιπτώσεις, όμως, έχουν αποδείξει ότι για την απόφαση απόλυσης ενός υπαλλήλου που αποδεικνύεται ασυνείδητος ή προκαλεί ζημία στην υπηρεσία του, πρέπει να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη τόσο της κυβέρνησης, όσο και της τοπικής αυτοδιοίκησης, κάτι που δεν είναι πάντα εύκολο να επιτευχθεί.

Στο σκάνδαλο φέρεται να ενέχεται περίπου το ένα τρίτο των εργαζόμενων σε αυτούς τους δυο δήμους της Κάτω Ιταλίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Δημοτικοί υπάλληλοι είχαν να πατήσουν 15 χρόνια στη δουλειά, αλλά πληρώνονταν

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ