Προκαλεί ο Ερντογάν: Θα είμαστε στην Κύπρο για πάντα – Η Ελλάδα αποφεύγει ξανά να βρεθεί λύση

«Δεν συζητούμε την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο, χωρίς να αποσύρει και η Ελλάδα τα δικά της στρατεύματα», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ. Επίσης, είπε ότι η Ελλάδα είναι αυτή που για ακόμη μια φορά αποφεύγει τη λύση.

Όπως μετεδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Πρόεδρος της Τουρκίας μετά την προσευχή της Παρασκευής αποχωρώντας από το τέμενος τόνισε, μεταξύ άλλων, για το Κυπριακό ότι « η “Βόρεια Κύπρος” καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια. Προσεγγίζει με ειλικρίνεια. Η “Νότια Κύπρος” και η εγγυήτρια Ελλάδα έχουν άλλες προσδοκίες. Δεν τίθεται θέμα απόσυρσης των τουρκικών στρατευμάτων».

Σύμφωνα με το Reuters, σε ό,τι αφορά τις εγγυήσεις, ο Τούρκος Πρόεδρος σημείωσε: «Είπαμε να μην περιμένετε τίποτα όπου δεν συμπεριλαμβάνεται η Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη. Θα είμαστε εκεί για πάντα.

Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, όπως έχει διευκρινιστεί και παλαιότερα θα έχουμε ισάριθμο στρατό με την “Βόρεια” και την “Νότια Κύπρο”. Τα είχαμε πει και παλαιότερα».

 

Δείτε την ανάρτηση

 

 

Η απάντηση Κοτζιά

Σκληρή απάντηση στον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε από τη Γενεύη ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

«Στα πόδια το έβαλαν αυτοί που έφυγαν. Εμείς είμαστε ακόμα εδώ», ήταν η απάντηση του Νίκου Κοτζιά, όταν του ζητήθηκε από τους δημοσιογράφους να σχολιάσει την τοποθέτηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Την Παρασκευή, η τουρκική Αντιπροσωπεία εγκατέλειψε τη Γενεύη λέγοντας ότι είχε και άλλα σημαντικότερα πράγματα να κάνει, όπως να ασχοληθεί με το Συριακό και τη συνταγματική μεταρρύθμιση και ότι επιθυμούσε να γίνει μια μη οργανωμένη συζήτηση μεταξύ εμπειρογνωμόνων», συμπλήρωσε ο υπουργός Εξωτερικών. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ