Διαδήλωση μεταναστών και προσφύγων στην Ιταλία

Περισσότεροι από 200 μετανάστες που διασώθηκαν από τη Μεσόγειο τις τελευταίες εβδομάδες διαδήλωσαν στη Λαμπεντούζα, διαμαρτυρόμενοι γιατί είναι υποχρεωμένοι να δώσουν τα δαχτυλικά τους αποτυπώματα προκειμένου να τους επιτραπεί να φύγουν από εκεί, όπως μετέδωσαν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Οι διαδηλωτές θέλουν να πάνε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου βρίσκονται ήδη οι συγγενείς τους, όμως με βάση των ευρωπαϊκών κανονισμών πρέπει να καταθέσουν αίτημα για χορήγηση ασύλου στην πρώτη ευρωπαϊκή χώρα όπου θα ληφθούν τα αποτυπώματά τους.

“Είμαστε πρόσφυγες” και “Ελευθερία, ελευθερία”, έγραφαν στα πλακάτ που κρατούσαν οι μετανάστες. Η κινητοποίησή τους έγινε με την ευκαιρία της επίσκεψης στη Λαμπεντούζα της Σαμάντας Κριστοφορέτι, της Ιταλίδας αστροναύτριας που είναι και πρέσβειρα καλής θέλησης της Unicef.

Την Τρίτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από την Ιταλία να πάρει τα δαχτυλικά αποτυπώματα όλων των μεταναστών που φτάνουν στη χώρα, ακόμη και δια της βίας αν χρειαστεί. Κάλεσε επίσης τη Ρώμη να παρατείνει τη διάρκεια της κράτησής τους που σήμερα περιορίζεται στις τρεις ημέρες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Πηγή ΦΩΤΟ: Twitter/@JigginoRuss

Διαβάστε επίσης:

Εκτός νόμου τέθηκε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας

“Σύμμαχος” του Τραμπ ο Πούτιν

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ