Νέα στοιχεία για τον δράστη στο Όρεγκον

Άγνωστα παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα τα κίνητρα του δράστη που σκότωσε 9 ανθρώπους το πανεπιστήμιο του Όρεγκον. Τα στοιχεία που έρχονται στη  δημοσιότητα συγκλίνουν στο ότι επρόκειτο για έναν κλειστό και λιγομίλητο άνθρωπο.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνες «από πόρτα σε πόρτα, επιθεωρεί τις συνοικίες προκειμένου να βρει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτήν την τρομακτική ενέργεια» σημείωσε ο σερίφης της κομητείας του Ντάγκλας, Τζον Χάνλιν. «Πήγαν στο σπίτι του δράστη. Όμως για μία ακόμη φορά είναι πολύ νωρίς να πούμε ποια ήταν τα κίνητρά του» δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Ο σερίφης αρνήθηκε να αποκαλύψει το όνομα του δράστη, που έχασε την ζωή του κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών. «Δεν θέλω να δοξαστεί το όνομά του. Δεν θέλω να εκθειάσω το σκοπό του» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για τον Κρις Χάρπερ Μέρσερ. Έναν νεαρό άνδρα ηλικίας 26 ετών. Το πρακτορείο ειδήσεων reuters μετέδωσε ότι πηγές της αστυνομίας επιβεβαιώνουν την ταυτότητα του δράστη.

Ερωτηθείς σχετικά με τις μαρτυρίες που έκαναν λόγο ότι ο δράστης δέχθηκε τα πυρά των αστυνομικών καθώς ήταν «οπλισμένος σαν αστακός» και πυροβολούσε εναντίον των αστυνομικών, ο σερίφης απάντησε «αυτό είναι σωστό».

Δεν επιβεβαίωσε εντούτοις τις μαρτυρίες ότι ο δράστης είχε ζητήσει από τους φοιτητές να του πουν εάν ήταν χριστιανοί προτού τους σκοτώσει, τον έναν μετά τον άλλο στην τάξη τους.

Η αστυνομία απαγόρευσε την είσοδο στο διαμέρισμα του 26χρονου και τοποθέτησε κίτρινη κορδέλα ασφαλείας.

Mια 57χρονη νοσηλεύτρια, που ζει στο διαμέρισμα ακριβώς από πάνω από εκείνο του Μέρσερ, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι αισθάνεται «σοκαρισμένη, συγκλονισμένη» όταν σκέφτεται ότι κατοικούσε δίπλα από τον δράστη.

Άλλοι γείτονες περιέγραψαν τον δράστη στους New York Times ως έναν νεαρό άνδρα αγχώδη και λιγομίλητο που ζούσε με τη μητέρα του. Κάθε ημέρα ντυνόταν με τον ίδιο τρόπο: στρατιωτικά άρβυλα, παντελόνι παραλλαγής και λευκό μπλουζάκι.

«Δεν επρόκειτο για έναν πολύ φιλικό άνθρωπο» επεσήμανε μία από τις γειτόνισσες του προσθέτοντας «δεν ήθελε καμία σχέση με κανέναν άνθρωπο»

Ένας άνδρας εξάλλου που συστήθηκε ως ο πατέρας του δράστη, είπε σε δημοσιογράφους έξω από το σπίτι του στο Λος Άντζελες χθες τη νύχτα: «Είναι μια ολέθρια ημέρα, ολέθρια για εμένα και την οικογένειά μου».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Πηγή φωτό: Reuters, CNN

Διαβάστε επίσης:

Νέος συναγερμός στις ΗΠΑ μετά την επίθεση στο Όρεγκον – ΤΩΡΑ

Αυτός είναι ο μακελάρης που σκόρπισε τον θάνατο στο Όρεγκον – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ