Βέμπερ: Η Ευρωζώνη δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς

«Η ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει να λέει ψέματα στο λαό, για όσα έγιναν κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Τόσο η Κομισιόν όσο και το Eurogroup έκαναν γενναιόδωρες προτάσεις. Η Ευρώπη κάνει ότι μπορεί για να κτίσει γέφυρες και ακόμη είναι έτοιμη να βοηθήσει» δήλωσε ο επικεφαλής της πολιτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ, μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων.

«Είμαστε βαθύτατα στενοχωρημένοι από τον Πρωθυπουργό Τσίπρα που οδήγησε τη χώρα του και τον λαό σε αυτή τη δραματική κατάσταση. Η συμπεριφορά της ελληνικής κυβέρνησης δεν ήταν υπεύθυνη καθ’ όλη τη διάρκεια της διαπραγματευτικής διαδικασίας. Το γεγονός μιας μη συμφωνίας είναι δίκη της ευθύνη» υποστήριξε ο Βέμπερ.

«Η Ευρωζώνη δεν είναι πια ίδια μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών» υπογράμμισε ο Βέμπερ. «Όλοι οι υπεύθυνοι πολιτικοί έκαναν ξεκάθαρο ότι η Ευρωζώνη δεν μπορεί να δεχτεί εκβιασμούς. Ακόμη και μια αριστερή κυβέρνηση πρέπει να δεχτεί ότι υπάρχουν κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται. Αυτό είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα και για τις άλλες τις άλλες χώρες» υποστήριξε κλείνοντας ο επικεφαλής της πολιτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Διαβάστε επίσης.

Στουρνάρας: Η Τράπεζα της Ελλάδας θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα

Βαρουφάκης : Οι κεφαλαιακοί έλεγχοι στο πλαίσιο μιας νομισματικής ένωσης είναι μια αντίφαση

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ