150 επιβάτες στο αεροπλάνο που συνετρίβη στις Άλπεις – “Δεν αναμένουμε επιζώντες” δήλωσε ο Ολάντ – ΒΙΝΤΕΟ

Ένα Airbus Α320 συνετρίβη σήμερα στη νότια περιοχή των γαλλικών Άλπεων,όπως έγινε γνωστό από πηγές της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με μία από τις πηγές αυτές, πρόκειται για ένα αεροπλάνο της εταιρείας Germanwings, θυγατρικής της Lufthansa, που εκτελούσε πτήση ανάμεσα στην Βαρκελώνη (Ισπανία) και το Ντίσελντορφ (Γερμανία).

Η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας επιβεβαίωσε, σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, πως το αεροπλάνο μετέφερε 144 επιβάτες και 6μελές πλήρωμα.

Σημειώνεται πως το τελευταίο στίγμα της επικοινωνίας του πιλότου με τον πύργο ελέγχου εντοπίζεται στις 10:47 π.μ.

Συντετριμμένος ο Ολάντ – Τι είπε για την τραγωδία

Ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, εξέφρασε την οδύνη του για την αεροπορική τραγωδία μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter.

«Θέλω να εκφράσω την αμέριστη συμπαράστασή μου στις οικογένειες των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας. Είναι ένας θρήνος, μια τραγωδία», έγραψε χαρακτηριστικά.

“Καταστροφική απώλεια ύψους” αναφέρουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Στις 10:47, τοπική ώρα Γαλλίας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το 24 ετών Airbus Α320, της γερμανικής εταιρείας χαμηλού κόστους Germanwings, θυγατρικής της Lufthansa, που συνετρίβη σήμερα στη νότια περιοχή των γαλλικών Άλπεων με 148 επιβαίνοντες, εξέπεμψε το σήμα κινδύνου.

Ηλικίας 24 ετών το αεροσκάφος της Germanwings που συνετρίβη

Ο Γάλλος Πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς δήλωσε ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν 142 ως 150 άνθρωποι. Από τη γαλλική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας ανακοινώθηκε πως μετέφερε 142 επιβάτες, και εξαμελές πλήρωμα. Ο πρωθυπουργός και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ εξέφρασαν φόβους ότι δεν υπάρχουν επιζώντες.

“Τα αίτια της συντριβής είναι προς το παρόν άγνωστα”, δήλωσε ακόμη στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός Βαλς. Πρόσθεσε πως ενεργοποίησε τον υπουργικό πυρήνα για την αντιμετώπιση κρίσεων και έστειλε τον υπουργό Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ στον τόπο του δυστυχήματος.

Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως συντρίμμια του Airbus βρέθηκαν κοντά στο χωριό Μπαρσελονέτ, περίπου 100 χλμ. βορείως της Νίκαιας.

To Α320 που συνετρίβη ήταν ηλικίας 24 ετών και περιλαμβανόταν από το 1991 στον στόλο της Germanwings, σύμφωνα με την ηλεκτρονική τράπεζα πληροφοριών airfleets.net.

Γερμανοί οι περισσότεροι επιβάτες του airbus

Γερμανοί ήταν οι περισσότεροι επιβάτες του Airbus της German Wings που συνετρίβη στις γαλλικές Άλπεις, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Η πτήση 4U9525 της γερμανικής εταιρείας μετέφερε τουρίστες που είχαν ταξιδέψει στην Ισπανία για διακοπές και επέστρεφαν στην πατρίδα τους.

Βρέθηκαν συντρίμμια του αεροπλάνου

Συντρίμμια του αεροσκάφους της Germanwings που έπεσε στη νότια Γαλλία βρέθηκαν, σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών.

Η πρώτη αντίδραση της GermanWings για το airbus

Δεν επιβεβαιώνεται επισήμως η συντριβή του αεροσκάφους της GermanWings από την εταιρεία, η οποία πληροφορήθηκε για το περιστατικό από τα μέσα ενημέρωσης. Όπως αναφέρει η GermanWings στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter , θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για την πορεία του αεροσκάφους από την επίσημη ιστοσελίδα της.

Τα πένθιμα χρώματα της Germanwings λόγω της τραγωδίας – ΦΩΤΟ

Η αεροπορική εταιρεία Germanwings, θυγατρική της Lufthansa, άλλαξε πριν από λίγα λεπτά τα χρώματα στο λογότυπό της, λόγω της τραγωδίας.

Λίγο μετά την επιβεβαίωση της πληροφορίας για τη συντριβή του αεροσκάφους της και τους 148 νεκρούς επιβάτες, η Germanwings, άλλαξε τα χρώματα στο logo της, από κίτρινο και κόκκινο σε γκρι και μαύρο.

Ο ηλεκτρονικός πίνακας αφίξεων στο Ντίσελντορφ – ΦΩΤΟ

Τραγωδία και για τους συγγενείς και τους φίλους των επιβατών του Airbus της GermanWings που περίμεναν στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ την άφιξη της μοιραίας πτήσης. Όπως φαίνεται στη φωτογραφία που ανέβασε ένας Γερμανός χρήστης στο Twitter, η πτήση της γερμανικής εταιρείας καταχωρήθηκε στον πίνακα αφίξεων του γερμανικού αεροδρομίου χωρίς ενημέρωση για την προσγείωσή της.

Δείτε τη φωτογραφία:

Germanwings: Νεκροί όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα

Με νεότερα tweets η αεροπορική εταιρεία Germanwings, έρχεται να επιβεβαιώσει την πληροφορία για τη συντριβή του αεροσκάφους, διευκρινίζοντας ότι επέβαιναν 144 επιβάτες ενώ τα μέλη του πληρώματος ήταν 6.

Η Lufthansa και η Germanwings δίνει σε επόμενο tweet της έναν τηλεφωνικό αριθμό (080011335577) στον οποίο μπορούν να καλούν οι συγγενείς των θυμάτων…

με τις σκέψεις και τις προσευχές τους είναι με τις οικογένειες και τους φίλους τωνεπιβατών και του πληρώματος.

Η εταιρεία αναφέρει ακόμη, ότι όλοι υπάλληλοί της βρίσκονται σε “βαθιά θλίψη” ενώ “η σκέψη και οι προσευχές τους είναι στους επιβάτες και στα μέλη του πληρώματος”.

Έκανε σκι και είδε το Airbus της Germanwings να πέφτει

Εκατόν πενήντα άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα κατά τη συντριβή στις νότιες γαλλικές Άλπεις ενός Airbus A320 της γερμανικής εταιρείας Germanwings, το οποίο πραγματοποιούσε πτήση από την Βαρκελώνη (Ισπανία) στο Ντίσελντορφ (Γερμανία), σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας που έκανε σκι κοντά στον τόπο του δυστυχήματος και ερωτήθηκε από γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι αφηγήθηκε πως “άκουσε έναν τρομερό θόρυβο”.

 

Συντετριμμένοι οι συγγενείς των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Στους 150 ανέρχεται ο αριθμός των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας που σημειώθηκε νωρίτερα όταν ένα Airbus A320 της γερμανικής εταιρείας Germanwingsσυνετρίβη στις νότιες γαλλικές Άλπεις.

Το αεροπλάνο πραγματοποιούσε την πτήση Βαρκελώνη – Ντίσελντορφ ενώ αυτήν την ώρα συγγενείς των θυμάτων φτάνουν στα αεροδρόμια.

Δείτε το βίντεο του Sky News από το αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ 

Δείτε τις φωτογραφίες του Reuters με τους συγγενείς των θυμάτων που φτάνουν στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης

Γερμανοί μαθητές επέβαιναν στο μοιραίο Airbus

Μαθητές από τη Γερμανία επέβαιναν στο μοιραίο Airbus Α320.

Όπως αναφέρει η Bild, μεταξύ των επιβατών ήταν και οι μαθητές μιας τάξης ενός γερμανικού σχολείου που συμμετείχε σε ένα πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών.  

Καρέ καρέ η πορεία του Airbus πριν από την συντριβή – ΒΙΝΤΕΟ

Γιατί το Airbus δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου;

Το πλήρωμα του Airbus A320 της γερμανικής εταιρείας Germanwings πουσυνετρίβη σήμερα στις νότιες γαλλικές Άλπεις δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου, επεσήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Γενική διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας.

«Το πλήρωμα δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Η υπηρεσία ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας αποφάσισε να δηλώσει ότι το αεροπλάνο βρίσκεται σε κίνδυνο επειδή δεν είχε καμία επαφή με το πλήρωμά του», εξήγησε η γαλλική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας.

Μοιραία, λοιπόν, μετά από αυτή τη διευκρίνιση αυξάνονται τα ερωτήματα για τα αίτια της συντριβής του μοιραίου αεροσκάφους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ