• Γουινέα: Ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου

  12:02 μμ, Τετάρτη 30 Ιουλ 2014 12:02 μμ, Τετάρτη 30 Ιουλ 2014

  Γουινέα: Ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου

  Τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όταν ποδοπατήθηκαν σε συναυλία που διοργανώθηκε χθες βράδυ σε παραλία για τον εορτασμό του Αϊντ, του τέλους του Ραμαζανιού, στην πρωτεύουσα Κόνακρι, με την προεδρία της χώρας να κηρύσσει μία εβδομάδα εθνικού πένθους, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό "τραγωδία".

  Το ποδοπάτημα, στο οποίο, επίσης, δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία και νοσοκομειακές πηγές, σημειώθηκε στην ακτή Ρογκμπανέ της κοινότητας Ρατόμα (βόρειο προάστιο του Κόνακρι), ενώ πλήθος είχε συγκεντρωθεί, για να παρακολουθήσει συναυλία που θα έδιναν το πολύ δημοφιλές στη χώρα ραπ συγκρότημα "Instinct Killers" και αρκετοί ακόμη καλλιτέχνες και συγκροτήματα.

  "Έχουμε επί του παρόντος 24 πτώματα στο νεκροτομείο του νοσοκομείου Ντόνκα και δεκάδες τραυματίες εισήχθησαν στα επείγοντα περιστατικά σε πολλά κέντρα Υγείας (του Κόνακρι), μετά το ποδοπάτημα, ανακοίνωσε η αστυνομία.

  "Με οδύνη, η κυβέρνηση πληροφορήθηκε την τραγωδία που εκτυλίχθηκε, ύστερα από μετακινήσεις του κόσμου στη διάρκεια μίας πολιτιστικής εκδήλωσης" στην κοινότητα Ρατόμα, ανακοίνωσε η προεδρία, αναφέροντας, επίσης ότι "ο γενικός διευθυντής της κρατικής υπηρεσίας θεαμάτων παύθηκε από τα καθήκοντά του, ενώ έρευνα διενεργούν οι εισαγγελικές αρχές του Κόνακρι, για να αποδοθούν οι ευθύνες".

  Καμία εξήγηση δεν έχει δοθεί, μέχρι στιγμής, για τα αίτια που προκάλεσαν τη μετακίνηση του πλήθους στη συναυλία, η οποία, σύμφωνα με τις διαφημίσεις της εκδήλωσης, οργανώθηκε από τη Meurs Libre Prod, μία εγχώρια εταιρεία ειδικευμένη σε μουσικές εκδηλώσεις και παραγωγές.

  Η συναυλία θα δινόταν την επομένη της μουσουλμανικής γιορτής Αϊντ που γιορτάστηκε τη Δευτέρα στη Γουινέα.

  Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το τραγικό συμβάν σημειώθηκε την ώρα που γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στη χώρα προσπαθούν να αντιμετωπίσουν ένα ξέσπασμα του ιού Εμπολα. Ο θανατηφόρος τροπικός ιός εντοπίστηκε πρώτα στη φτωχή, αλλά πλούσια σε ορυκτά δυτικοαφρικανική χώρα τον Φεβρουάριο και εξαπλώθηκε έκτοτε στη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε, σκοτώνοντας τουλάχιστον 670 ανθρώπους, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα