Συνεχίζουν την απεργία οι εργαζόμενοι στο μετρό του Σαο Πάολο

Συνεχίζουν την απεργία οι εργαζόμενοι στο μετρό του Σαο Πάολο

Οι εργαζόμενοι στο μετρό του Σάο Πάολο ψήφισαν σήμερα στη γενική τους συνέλευση υπέρ της πρότασης να συνεχίσουν την απεργιακή τους κινητοποίηση, παρά το γεγονός ότι μερικές ώρες νωρίτερα κηρύχθηκε παράνομη και καταχρηστική, τέσσερις ημέρες πριν από την έναρξη του μουντιάλ.

Η απεργία προκάλεσε χάος στις συγκοινωνίες στη μεγαλύτερη πόλη της Βραζιλίας κι απειλεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην διεξαγωγή της τελετής έναρξης καθώς και στο πρώτο παιχνίδι του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου, ανάμεσα στις εθνικές ομάδες της Βραζιλίας και της Κροατίας, την Πέμπτη στην Αρένα Κορίνθιανς.

«Η συνέλευσή μας ψήφισε υπέρ της συνέχισης της απεργίας. Θα αποφασίσουμε τώρα για τα επόμενα βήματα», δήλωσε μια εκπρόσωπος του συνδικάτου των εργαζομένων στο μετρό.

Η ψηφοφορία σημειώθηκε λίγες ώρες μετά την απόφαση του περιφερειακού εργατοδικείου στο Σάο Πάολο που έκρινε παράνομη την κινητοποίηση, η οποία διαρκεί εδώ και τέσσερις ημέρες, και κάλεσε το συνδικάτο να την τερματίσει επιβάλλοντάς του παράλληλα πρόστιμο 100.000 ραίς (περίπου 30.000 ευρώ) ανά ημέρα απεργίας, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Δύο νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στην Νιγηρία

Πέντε νεκροί από επίθεση στο αεροδρόμιο του Καράτσι

Ποροσένκο: Να τερματιστούν οι εχθροπραξίες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ