Ολάντ: Θα πολεμήσουμε τους τζιχαντιστές

Ολάντ: Θα πολεμήσουμε τους τζιχαντιστές

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα ότι ο ύποπτος για την επίθεση της 24ης Μαΐου στο Εβραϊκό Μουσείο των Βρυξελλών με 4 νεκρούς συνελήφθη “μόλις πάτησε το πόδι του στην Γαλλία”, υπογραμμίζοντας την αποτελεσματικότητα των δυνάμεων της τάξης, και δεσμεύτηκε για έναν “διαρκή” αγώνα κατά των τζιχαντιστών.

Επιβεβαιώνοντας την σύλληψη, ο Ολάντ δήλωσε σε δημοσιογράφους: “Όλη η κυβέρνηση έχει κινητοποιηθεί για να εντοπίσει αυτούς τους τζιχαντιστές, όπως λέγονται, προκειμένου να αποφευχθεί ότι όταν επιστρέφουν από έναν αγώνα, ο οποίος δεν είναι δικός τους και ο οποίος δεν είναι βεβαίως δικός μας … δεν βλάπτουν άλλους, όπως φαίνεται δυστυχώς ότι συνέβη στις Βρυξέλλες”.

“Θα τους πολεμήσουμε, θα τους πολεμήσουμε και θα τους πολεμήσουμε”, πρόσθεσε ο Γάλλος όσον αφορά τους τζιχαντιστές που επιστρέφουν στην Ευρώπη αφού πολέμησαν στην Συρία.

Ο Γάλλος πρόεδρος εξήρε τους τελωνειακούς υπαλλήλους που συνέλαβαν τον 29χρονο Γάλλο ύποπτο Μεχντί Νεμούς σε σταθμό λεωφορείων στην Μασσαλία κατά την επιστροφή του από το Βέλγιο. Ο ύποπτος πιστεύεται ότι είχε ταξιδέψει στην Συρία για να πολεμήσει στο πλευρό των τζιχαντιστών, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Το γεγονός ότι συνελήφθη “μόλις πάτησε το πόδι του στην Γαλλία” δείχνει “την αποτελεσματικότητα” των γαλλικών αντιτρομοκρατικών προσπαθειών, πρόσθεσε.

“Αυτήν την έννοια έχει” το σχέδιο δράσης της κυβέρνησης, το οποίο παρουσιάστηκε τον Απρίλιο, για τον αγώνα κατά των τζιχαντιστικών δικτύων, το οποίο θα “ενισχυθεί εντός των προσεχών μηνών”, κατέληξε ο Γάλλος πρόεδρος.

 

Διαβάστε επίσης

Συνέλαβαν 29χρονο για τη σφαγή στο Εβραϊκό Μουσείο

ΒΙΝΤΕΟ-Η στιγμή της επίθεσης στο Εβραϊκό Μουσείο

Βρυξέλλες-«Τρομοκρατική ή αντισημιτική πράξη»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ