Μπάιντεν: Έτοιμοι να στηρίξουμε την ουκρανική οικονομία

Μπάιντεν: Έτοιμοι να στηρίξουμε την ουκρανική οικονομία

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε στα μέλη του ουκρανικού κοινοβουλίου και στους προεδρικούς υποψήφιους ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να στηρίξουν την ουκρανική οικονομία, αλλά προειδοποίησε ότι πρέπει πρώτα να καταπολεμηθεί ο “καρκίνος” της ενδημικής διαφθοράς.

Οι προεδρικές εκλογές της 25ης Μαΐου είναι οι σημαντικότερες εκλογές στην ιστορία της χώρας και η Ουάσινγκτον είναι έτοιμη να βοηθήσει στη διεξαγωγή της ψηφοφορίας, είπε προσθέτοντας ότι η Ουκρανία αντιμετωπίζει “ατιμωτικές απειλές και τρομακτικά προβλήματα” και ότι η Ουάσινγκτον είναι έτοιμη να βοηθήσει τους ηγέτες της να εκμεταλλευθούν την ευκαιρία για τη συγκρότηση εθνικής ενότητας, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε επίσης ότι δεν υπάρχει λόγος για να μην εξασφαλίσει η Ουκρανία ενεργειακή ασφάλεια, αλλά θα χρειασθεί χρόνος. Ζήτησε δε από τους βουλευτές να φαντασθούν σε πόσο ισχυρή θέση θα βρισκόταν σήμερα το Κίεβο, εάν δεν υπήρχε η εξάρτηση από τη Ρωσία ως προς την προμήθεια φυσικού αερίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ