“Νόμος” το κούρεμα του Κιμ Γιονγκ-ουν

“Νόμος” το κούρεμα του Κιμ Γιονγκ-ουν 

Κιμ Γιονγκ-ουν Πηγή: www.lifo.gr

Οι άνδρες φοιτητές στη Βόρεια Κορέα είναι υποχρεωμένοι πλέον να έχουν το ίδιο κούρεμα με τον ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιονγκ-ουν.

Η κρατικά εγκεκριμένη κατευθυντήρια γραμμή θεσπίστηκε στην πρωτεύουσα Πιονγκγιάνγκ πριν από περίπου δύο εβδομάδες, όπως αναφέρει το Radio Free Asia. Η ανακοίνωση έγινε γνωστή σε όλη τη χώρα με πολλούς να εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους για την υιοθέτηση αυτού του κουρέματος.

«Το κούρεμα του ηγέτη μας είναι πολύ ιδιαίτερο, αν θέλετε», δήλωσε μία πηγή στο Radio Free Asia. «Δεν πάει σε όλους καθώς ο καθένας έχει διαφορετικό πρόσωπο και σχήμα προσώπου». Εν τω μεταξύ, οι Βορειοκορεάτες  που ζουν τώρα στην Κίνα λένε ότι το «λουκ» δεν είναι δημοφιλές στην πατρίδα τους καθώς πολλοί πιστεύουν ότι θυμίζει Κινέζους λαθρέμπορους. «Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2000, το ονομάζαμε «το κούρεμα του κινέζου λαθρέμπορου», αναφέρουν οι Korea Times.

Φαίνεται ότι τα κουρέματα είναι εγκεκριμένα από το κράτος στη Βόρεια Κορέα -μέχρι τώρα οι κάτοικοι είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε 18 στυλ μαλλιών για τις γυναίκες και 10 για τους άνδρες.

Νωρίτερα, η κρατική τηλεόραση της Βόρειας Κορέας ξεκίνησε εκστρατεία εναντίον των μακριών μαλλιών, που ονομάζεται «Ας κόψουμε τα μαλλιά μας, σύμφωνα με το Σοσιαλιστικό τρόπο ζωής».

Ωστόσο, υπάρχουν αντικρουόμενες αναφορές σχετικά με την εντολή για το κούρεμα, με την ιστοσελίδα NK News να αναφέρει ότι οι πρόσφατοι επισκέπτες στην Πιονγκγιάνγκ δεν παρατηρήσαν αλλαγή στα στυλ των μαλλιών.

Ο προηγούμενος ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ-ιλ, ο οποίος κυβέρνησε τη Βόρεια Κορέα για 17 χρόνια, είχε χτένισμα bouffant, ώστε να φαίνεται ψηλότερος.

 

Πηγή: bbc.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ