Ο “Χατζημαρκάκης” της Αυστρίας

Ο “Χατζημαρκάκης” της Αυστρίας

Στον πρόεδρο της Μεσοχώρας Τρικάλων και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, προτάθηκε να συμμετάσχει στο συμμαχικό ψηφοδέλτιο της Αριστεράς στην Αυστρία…

Σύμφωνα με το trikalavoice.gr, μέσα από μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα διαδικασία ιδρύθηκε το Σάββατο το συμμαχικό ψηφοδέλτιο της Αριστεράς από τρία κόμματα και πολλούς ανεξάρτητους. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Αυστρίας, οι Πειρατές, και το Wandel (ριζοσπάστες σοσιαλιστές), μετά από μακριές διαπραγματεύσεις και διαδικασίες βάσης, κατέληξαν σε κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της κομμουνιστικής αριστεράς στην χώρα που επιχειρείται άνοιγμα σε άλλες δυνάμεις και κοινή κάθοδος σε εκλογές.

Μετά τις ομιλίες των τριών κομμάτων προβλήθηκε χαιρετιστήριο μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα, ακολούθησαν τοποθετήσεις των καλεσμένων απ’ όλες τις χώρες της Ευρώπης, με τον Τρικαλινό Γιώργο Χονδρό να απευθύνει χαιρετισμό εκπροσωπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνεδρίαση έκλεισε με τις τοποθετήσεις των τριών πρώτων υποψηφίων και ακολούθησε καθολική μυστική ψηφοφορία με κάλπη για την κατάταξη. Οι 42 υποψήφιοι με εναλλαγή άνδρας γυναίκα προέρχονται από τα τρία κόμματα μαζί τους και αρκετοί ανεξάρτητοι. Στην πρόταση του ΚΚΑ που εγκρίθηκε περιλαμβάνονται και δύο Έλληνες,  η Κατερίνα Αναστασίου, από δύκτιο SolidarityforAllVienna και ο Γιώργος Χονδρός από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως δηλώνει στο trikalavoice.gr, ο Γιώργος Χονδρός «η ανάγκη για μια άλλη Ευρώπη για μια διαφορετική Ευρώπη, που τονίστηκε από όλους τους συμμετέχοντες, είναι ταυτόχρονα και βασική δέσμευση του συμμαχικού σχήματος».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ