Κοντά σε πώληση η Blackberry

Κοντά σε πώληση η Blackberry

Κοντά σε πώληση φαίνεται να βρίσκεται η Blackberry, καθώς, όπως ανακοινώθηκε, έχει συμφωνηθεί επί της αρχής η πώλησή της σε κοινοπραξία της οποίας ηγείται η Fairfax Financial, αντί 4,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Blackberry, η Fairfax, που αποτελεί τον μεγαλύτερο μέτοχο της εταιρείας, με 10% των μετοχών της, έκανε προσφορά της τάξης των 9 δολαρίων ανά μετοχή. Ωστόσο, όπως επεσήμανε η Blackberry, αναζητούνται άλλες επιλογές, ενώ είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με την Fairfax.

Την Παρασκευή, η εταιρεία ανακοίνωσε 4.500 περικοπές θέσεων εργασίας. Η καναδική εταιρεία έχει δηλώσει πως αναμένει απώλειες της τάξης του ενός δισεκατομμυρίου, λόγω χαμηλών πωλήσεων των νέων συσκευών της. Τον Αύγουστο, η εταιρεία είχε ανακοινώσει πως εξετάζει το ενδεχόμενο πιθανής πώλησής της.

Οι διαδικασίες μεταξύ της Blackberry και της Fairfax αναμένονται να έχουν ολοκληρωθεί ως τις 4 Νοεμβρίου. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, σκοπός είναι να έχει επιτευχθεί συμφωνία ως τότε. Ωστόσο, η εταιρεία επισημαίνει ότι αναζητά και άλλους πιθανούς αγοραστές.

Όπως αναφέρει το BBC, ο καναδός δισεκατομμυριούχος Πρεμ Γουάτσα, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fairfax, θεωρεί πως η Blackberry, οι πελάτες και οι εργαζόμενοί της βρίσκονται μπροστά σε ένα νέο ξεκίνημα, ενώ ο Μπράιαν Κολέλο, αναλυτής της Morningstar, είπε πως ενδεχομένως η πώληση της εταιρείας να της δώσει μία ευκαιρία να αναδιοργανωθεί αποσυρόμενη από το χρηματιστήριο, ξεφεύγοντας από τη «σκιά» των επενδυτών της Wall Street. Παρεμφερής είναι και η άποψη του Μπεν Γουντ, της CCS Insight.

Τα προβλήματα της εταιρείας, πάλαι ποτέ κυριάρχου του χώρου των smartphones,  κορυφώθηκαν φέτος, μετά τις απογοητευτικές πωλήσεις του νέου της μοντέλου, Ζ10, που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο.

Πηγή: naftemporiki.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ