• ΖΙΓΚ Μπούντεσμπανκ

  8:00 πμ, Παρασκευή 24 Φεβ 2012 8:00 πμ, Παρασκευή 24 Φεβ 2012

  Δεν παίζονται οι άνθρωποι! (αν είναι άνθρωποι).

  Ακουγα χθες το ραδιοφωνικό ρεπορτάζ απ’ τον Real FM και δεν πίστευα στα αυτιά μου! Προς

  στιγμήν νόμισα ότι οι δύο πεπειραμένοι δολοφόνοι της Ελληνοφρένειας σκαρώνουν πάλι κάποια πλάκα - πλην όμως, φευ, η πραγματικότης για μιαν ακόμα φορά υπερακόντισε ακόμα και την δαιμονιώδη φαντασία των δύο ελληνοφρενών θυμάτων του ΕΣΡ.

  Η Μπούντεσμπανκ!

  Εξέδωσε η κορωνίς αυτή και πεμπτουσία του πανευρωπαϊκού και παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος (το 2009) μια σειρά ομολόγων, η απόδοση των οποίων βασιζόταν στο προσδόκιμο ζωής 500 Αμερικανών... ηλικιωμένων!

  Με έναν λόγο, η Τράπεζα (που σε αυτήν την περίπτωση είναι ο ευφημισμός του δόκτορος Μένγκελε) έδωσε στους πελάτες της (10.000 ευυπόληπτους επενδυτές) την δυνατότητα να τζογάρουν (200.000.000 ευρώ), ποντάροντας στον χρόνο θανάτου των 500 Αμερικανών ηλικιωμένων, οι οποίοι (γνώστες με το αζημίωτο του θέματος), καθώς η συνέχεια απέδειξε, αργούσαν να πεθάνουν, μειώνοντας έτσι τα κέρδη εκείνων που δεν είχαν υπολογίσει σωστά τα κέφια του Χάρου.

  Μακάβριο;

  Μόνον;

  Και καλά η Μπούντεσμπανκ - τα ήθελε ο κώλος της να κάμει ορισμένες απ’ τις θυρίδες της κρεματόρια. Οι πελάτες της όμως; - τι σόι άνθρωποι είναι αυτοί που ποντάρουν στον χρόνο που μπορεί (η μάλλον πρέπει) να τα κακαρώσει ο παππούλης τους;

  Είπαμε, αχρείος ο καπιταλισμός των τοκογλύφων, αλλά και τόσον «νεκρές ψυχές» οι πελάτες του;

  Πλην όμως η ευπρέπεια, ευπρέπεια!

  Μόλις οι πελάτες άρχισαν να διαμαρτύρονται ότι χάνουν λεφτά, διότι οι γέροντες αργούν να πεθάνουν, κι ότι συνεπώς η Τράπεζα τους εξαπάτησε έχοντας υπολογίσει αυτούς τους θανάτους πιο κερδοφόρους, αμέσως η Μπούντεσμπανκ έκανε πίσω, αναγνώρισε το δίκαιο των ρηξικέλευθων επενδυτών κι άρχισε να τους αποζημιώνει,

  χωρίς μάλιστα να καταφύγει στα φθηνά κόλπα που κατέφυγε ο Σημίτης όταν έλεγε «ας πρόσεχαν» για τους Ελληνες που τους έφαγε τα λεφτά στο Χρηματιστήριο.

  Α, όλα κι όλα! Καμμία σχέση με το Βαλκανικό καρκατσουλιό οι Γερμανοί. Αν γίνει κάποιο λάθος, ακόμα και μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, αμέσως το θύμα αποζημιώνεται (εκτός κι αν είναι Ελληνας θύμα πολέμου).

  Τι να πω;

  Αποκαλύπτομαι μπροστά στον γερμανικό ορθολογισμό, την τευτονική μεθοδικότητα και την καλβινιστική ηθική.

  Δεν ξέρω αν η Μπούντεσμπανκ και οι εκλεκτοί πελάτες της έχουν ποντάρει για το πότε θα πεθάνει ο κυρ (χερ) Σόιμπλε, αλλά, ως φαίνεται, ο πονηρός γέρων έχει προλάβει να ποντάρει πρώτος αυτός για το πότε θα τα κακαρώσουν οι Ελληνες

  ομού μετά της μαμάς Ελλάδος...

  Δεν παίζονται οι άνθρωποι...

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα