Ειδική τελετή για να παραμείνει η πάλη στους Ολυμπιακούς

Ειδική τελετή για να παραμείνει η πάλη στους Ολυμπιακούς

 

Η Ολομέλεια της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (Δ.Ο.Ε.) θα συνεδριάσει τον προσεχή Σεπτέμβριο του 2013 στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. Στην κρίσιμη αυτή συνεδρίαση θα αποφασιστεί αν το άθλημα της Πάλης θα παραμείνει στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

Εν όψει της σημαντικής και καθοριστικής συνεδρίασης της ΔΟΕ, η Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης προσδίδει σε συνεννόηση με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Πάλης (FILA) ιδιαίτερη διάσταση στο Διεθνές Τουρνουά Ελληνορωμαϊκής και Ελευθέρας Ολυμπιακής Πάλης «ΟΛΥΜΠΙΑ», που συμπεριλαμβάνεται ούτως ή άλλως στο επίσημο Καλεντάρι των Διεθνών Αγώνων (FILA Calendar 2013) και το οποίο ανέκαθεν αποτελεί πόλο έλξης για τις ξένες Ομοσπονδίες. Στους αγώνες έχουν κληθεί να συμμετάσχουν περισσότερες από 20 χώρες (Η.Π.Α., Ρωσία, Αλβανία, Αλγερία, Βουλγαρία, Κύπρος, Κούβα, Τουρκία, Σερβία, Ρουμανία, Ουκρανία, Γεωργία, Μονακό, λετονία, Νιγηρία, Ισραήλ, Ιταλία, Πολωνία, Ουγγαρία, Μαρόκο, Αίγυπτος, Κροατία, Γερμανία), ενώ κατά τη διάρκεια των αγώνων, οι οποίοι θα ξεκινήσουν στις 20 Ιουλίου 2013 στο κλειστό γυμναστήριο «Γ. Βασιλακόπουλος» του Πύργου.

Στο πλαίσιο της διεξαγωγής του Διεθνούς Τουρνουά Αγώνων Πάλης – και ειδικότερα το απόγευμα της Κυριακής 21 Ιουλίου (ώρα έναρξης 17:00), έχει προγραμματιστεί να γίνει ειδική τελετή σκυταλοδρομίας πάπυρου – μηνύματος στον χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΔΟΑ), στην οποία θα συμμετάσχουν παιδιά ακαδημιών, Έλληνες Ολυμπιονίκες, που συμβολίζουν την Ιστορία της Ελληνικής Πάλης, καθώς και εκπρόσωποι όλων των εθνικών αποστολών που θα λάβουν μέρος στους διεθνείς αγώνες «Ολυμπία», οι τελικοί των οποίων, όπως και οι απονομές, θα γίνουν αμέσως μετά την τελετή στον διαμορφωμένο χώρο του Στίβου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΔΟΑ) στην Αρχαία Ολυμπία.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο pamesports.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ