Οι Γερμανοί δεν ξεχνούν… τις παρακολουθήσεις

Οι Γερμανοί δεν ξεχνούν… τις παρακολουθήσεις

 

«Μεταξύ φίλων περιμένει κανείς καθαρές κουβέντες και για εμάς, αυτό σημαίνει ότι γενική παρακολούθηση όλων των επικοινωνιών είναι σε κάθε περίπτωση δυσανάλογη», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χανς-Πέτερ Φρίντριχ, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ προκειμένου να συναντηθεί με Αμερικανούς αξιωματούχους για το θέμα των παρακολουθήσεων της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) σε βάρος συμμάχων τους, μεταξύ των οποίων και η Γερμανία.

Σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel, ο κ. Φρίντριχ εξέφρασε ωστόσο την οργή του εναντίον εκείνων οι οποίοι «αμέσως και χωρίς πλήρη γνώση σκορπούν κατηγορίες εναντίον των αμερικανών συμμάχων μας» και πρόσθεσε: «Δεν είναι δίκαιο. Χωρίς τις πληροφορίες από τις ΗΠΑ και την καλή συνεργασία μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα ήμασταν σε θέση να αποτρέψουμε τρομοκρατικές επιθέσεις στην Γερμανία».

Μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ, όπου σήμερα και αύριο συναντάται με τον Αμερικανό υπουργό Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ και την σύμβουλο του Προέδρου Ομπάμα για θέματα αντιτρομοκρατίας Λίζα Μόνακο, ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών αναμένεται να ενημερώσει το ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο για τα αποτελέσματα των συνομιλιών του.

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ