Spiegel: «Ο υπουργός που δίνει θάρρος»

Spiegel: «Ο υπουργός που δίνει θάρρος»

 

«Ο υπουργός που δίνει θάρρος» είναι ο τίτλος του εκτενούς ρεπορτάζ του Spiegel, το οποίο αναφέρει: «αλληλεγγύη», «κουράγιο», «αχτίδες φωτός». Ο υπουργός Εξωτερικών Βεστερβέλε ομνύει στη θέληση ενός ολόκληρου έθνους να αντέξει, παρά την ανεργία που κινείται σε ύψη ρεκόρ, παρά το διαλυμένο σύστημα υγείας. Πολλοί Έλληνες ελπίζουν σε ένα νέο κούρεμα, ωστόσο το Βερολίνο αρνείται».

Και λίγο παρακάτω το περιοδικό σημειώνει στην ηλεκτρονική του σελίδα: «Η επίσκεψη του Βεστερβέλε ακολουθεί ένα πρότυπο: να μεταφέρει την εικόνα του Γερμανού που συμπάσχει. Σε μια χώρα, όπου η καγκελάριος συγκρίνεται στις διαδηλώσεις με τον Χίτλερ, και στην οποία η δυσπιστία, ολοένα αυξάνεται, ο φιλελεύθερος πολιτικός θέλει να στείλει ένα μήνυμα. Ένα μήνυμα ‘αλληλεγγύης και ενθάρρυνσης’» λέει το Spiegel πως είναι η επίσκεψή του και πως «οι Γερμανοί είναι στο πλευρό της Ελλάδας».

«Η Αθήνα αντιτάσσεται στις περικοπές» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ της εφημερίδας Tagesspiegel, η οποία αναφέρει «Η Ελλάδα πιθανότατα θα πρέπει να τα καταφέρει τους επόμενους μήνες χωρίς τη βοήθεια από το δάνειο. Η κυβέρνηση στην Αθήνα καθυστερεί με τις μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε να κάνει, οι οποίες είναι προϋπόθεση για τις επόμενες πληρωμές. Ο υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε παρά τις δυσκολίες πάντως έδωσε θάρρος στους Έλληνες. Βλέπει εξελίξεις που υπόσχονται επιτυχία, δήλωσε κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ