Κάμερον:Δε θα υποκύψουμε στην τρομοκρατία

Κάμερον:Δε θα υποκύψουμε στην τρομοκρατία

 

Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον διαβεβαίωσε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να αντιπαρατίθεται με αποφασιστικότητα στην τρομοκρατία, μετά τη δολοφονία ενός στρατιώτη στα νότια του Λονδίνου από δύο άνδρες, ενέργεια που οι βρετανικές αρχές χαρακτήρισαν «τρομοκρατική».

«Αυτή η χώρα θα παραμείνει απολύτως αποφασισμένη στον αγώνα της εναντίον του βίαιου εξτρεμισμού και του τρόμου», δήλωσε μιλώντας στα σκαλοπάτια του πρωθυπουργικού γραφείου και πρόσθεσε: «Δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ ενώπιον του τρόμου και της τρομοκρατίας σε οποιαδήποτε μορφή της».

«Οι άνθρωποι που το έκαναν αυτό προσπαθούσαν να μας διχάσουν. Αλλά θα έπρεπε να ξέρουν ότι κάτι τέτοιο θα μας ενώσει και θα μας κάνει πιο δυνατούς. Ένας από τους καλύτερους τρόπους να νικήσουμε την τρομοκρατία είναι να συνεχίσουμε τη φυσιολογική ζωή μας», ανέφερε ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Ο Κάμερον έκανε ακόμη λόγο για «μια επίθεση εναντίον της Μεγάλης Βρετανίας» και μια «προδοσία του Ισλάμ».

«Αυτή δεν είναι απλά μια επίθεση εναντίον της Μεγάλης Βρετανίας και του βρετανικού τρόπου ζωής. Είναι επίσης και μια προδοσία του ισλάμ και των μουσουλμανικών κοινοτήτων στη χώρα μας. Τίποτε στο ισλάμ δεν μπορεί να δικαιολογήσει μια τόσο αποκρουστική πράξη», είπε ο Βρετανός συντηρητικός Πρωθυπουργός.

Ο Κάμερον εξήρε τη γυναίκα που αντιμετώπισε τον έναν άνδρα από τους δύο που φέρονται να σκότωσαν το Βρετανό στρατιώτη.

«Το να αντιμετωπίσουμε τον εξτρεμισμό είναι αποστολή όλων μας», τόνισε ο ίδιος. «Και το γεγονός ότι οι κοινότητές μας θα το κάνουν ενωμένες έγινε φανερό από τη γενναία επικεφαλής ομάδας προσκόπων Ίνγκριντ Λόγιο-Κένετ, η οποία αντιμετώπισε τον έναν από τους δράστες στους δρόμους του Γούλιτς χθες το απόγευμα».

Ο Κάμερον πρόσθεσε «όταν της είπε ο δράστης ότι ήθελε να αρχίσει έναν πόλεμο στο Λονδίνο, εκείνη απάντησε “θα τον χάσεις. Είσαι μόνο εσύ εναντίον πολλών”. Μίλησε για όλους μας».

 

Διαβάστε επίσης:

«Υπερβολικά πιθανό να ήταν τρομοκρατική ενέργεια»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ