Μπερσάνι: Η Μέρκελ με σέβεται

Μπερσάνι:Η Μέρκελ με σέβεται

 

«Η Άνγκελα Μέρκελ δεν θα μπορούσε να παρέμβει στις πολιτικές εξελίξεις. Με σέβεται», δήλωσε ο υποψήφιος πρωθυπουργός της Ιταλίας Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, ηγέτης του συνασπισμού της κεντροαριστεράς κι επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος.

Κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του στην Νάπολη και αναφερόμενος στη χθεσινή δήλωση του Μάριο Μόντι, ο οποίος εκτιμά ότι «η Γερμανίδα καγκελάριος δεν θα έβλεπε με καλό μάτι την σύσταση κεντροαριστερής κυβέρνησης στην Ρώμη», την οποία ο πρώην τεχνοκράτης της ΕΕ ανακάλεσε σήμερα, ο Μπερσάνι διεμήνυσε ότι δεν τον επηρεάζουν τέτοιες τοποθετήσεις.

«Ξέρουμε πόσο υποφέρει η ιταλική οικονομία, αλλά την Δευτέρα θα κερδίσουμε τις εκλογές,  διότι η προοδευτική Ευρώπη από εμάς περιμένει αυτό. Μετά την λιτότητα ήρθε η ώρα να δοθεί ώθηση στις επενδύσεις και στην εργασία» είπε ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο Μπερσάνι επανέλαβε μια εκτίμηση του Νίκι Βέντολα: ότι πρέπει να αποδεσμευτούν πόροι για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, που μπλοκάρονται παρότι προβλέπονται βάσει ευρωπαϊκών συνθηκών.

«Παράλληλα απαιτείται να αποδείξουμε ότι είμαστε σε θέση να απορροφήσουμε τα Ευρωπαϊκά κονδύλια», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ιταλικής κεντροαριστερής παράταξης.

Ο Ιταλός προοδευτικός υποψήφιος πρωθυπουργός θέλησε να υπογραμμίσει ότι «το γεγονός που τον άγγιξε περισσότερο, κατά την διάρκεια της προεκλογικής, αυτής, εκστρατείας, ήταν η αυτοκτονία ενός ανέργου, στον Τάραντα, ο οποίος αυτοπυρπολήθηκε κρατώντας το ιταλικό Σύνταγμα στο χέρι».

Ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι, τέλος, κατά την ομιλία του στην μεγαλούπολη του ιταλικού Νότου, δήλωσε ότι «οι προτεραιότητες της συμμαχίας του, εκτός από την εργασία, είναι η καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, η επίλυση τυχόν ασυμβίβαστου ανάμεσα σε πολιτική και επιχειρηματική δραστηριότητα, η αναγνώριση των ομοφυλόφιλων ζευγαριών που συζούν και η καθοριστική στήριξη της δημόσιας παιδείας».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ