Χατζηδάκης: Η χώρα ξαναβούτηξε στην ύφεση – Ο κ. Τσίπρας να αφήσει τις “περίεργες συνταγές” για την οικονομία

Την πεποίθηση ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να εγκαταλείψει τις “περίεργες συνταγές” για την οικονομία και την ανάπτυξη και να στραφεί στις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές και στην απλή λογική, εξέφρασε σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

“Τι πέτυχε στην Πορτογαλία, στην Ιρλανδία, στην Κύπρο; Ένα μοντέλο που στηρίχτηκε σε τρία πράγματα: λιγότεροι φόροι, λιγότερες δαπάνες, στήριξη της επιχειρηματικότητας, που είναι μοχλός για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η ΝΔ αυτό υποστήριζε κι αυτό υποστηρίζει” είπε χαρακτηριστικά ο κ.Χατζηδάκης.

Αναλυτικότερα, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης στη μεταμνημονιακή εποχή, που θα παρουσιάσει ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε: “Ο Απόστολος Τζιτζικώστας έχει σχέδιο για την Κεντρική Μακεδονία, το οποίο μου το παρουσίασε στις λεπτομέρειές του. Η κυβέρνηση είναι εντυπωσιακό ότι ενώ από το καλοκαίρι του 2015 είχε δεσμευτεί ότι θα παρουσίαζε μέχρι το Μάρτιο του 2016 ένα σχέδιο, στο πλαίσιο του μνημονίου μάλιστα, ούτε αυτό έχει κατορθώσει να παρουσιάσει μέχρι σήμερα (…) Ο κ. Τσίπρας πρέπει να καταλάβει πως πρέπει να εγκαταλείψει όλες αυτές τις περίεργες συνταγές, που κατά καιρούς έχουν ταλαιπωρήσει και τον ίδιο και τη χώρα και να στραφεί πολύ απλά στις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές (…)”.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ακόμη ότι σε αντίθεση με την Περιφέρεια Κ.Μακεδονίας, που έχει την πρωτοπορία σε όλη την Ελλάδα στην απορρόφηση κοινοτικών πόρων, η χώρα δεν κινείται προς την ίδια θετική κατεύθυνση. “Ενώ το 2014 φαινόταν ότι θα βγαίναμε από το πηγάδι της ύφεσης, λόγω του λαϊκισμού αυτής της κυβέρνησης, η χώρα ξαναβούτηξε μέσα στην ύφεση και αυτή την ώρα οι πρώτοι που το πληρώνουν είναι οι φτωχοί που γίνονται κάθε μέρα και φτωχότεροι” υπογράμμισε.

Από την πλευρά του, ο κ.Τζιτζικώστας (που υποδεχόμενος νωρίτερα στο γραφείο του τον κ.Χατζηδάκη του έδωσε ώς δώρο ρουχαλάκια για το αγοράκι που η σύζυγός του γέννησε πρόσφατα), τόνισε: “Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε μια σειρά από θέματα, που αφορούν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, κυρίως αναπτυξιακά, αλλά και τις προτεραιότητες που έχουμε θέσει ως διοίκηση, τα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας και τις λύσεις που χρειάζονται και φυσικά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, τα οποία την επόμενη μέρα θα πρέπει να αξιοποιήσει η χώρα για να μπορέσει να βγει ταχύτερα από την κρίση (…)Και εγώ είμαι βέβαιος και αισιόδοξος ότι την επόμενη ημέρα υπάρχουν άνθρωποι ικανοί που θα δώσουν λύσεις”.

Ακολούθησε ενημέρωση των 13 χωρικών και θεματικών αντιπεριφερειαρχών, με αντικείμενο τις αναπτυξιακές προτεραιότητες και προοπτικές της Κεντρικής Μακεδονίας. “Λάβαμε τη δέσμευση του αντιπροέδρου ότι η ΝΔ ως κόμμα σήμερα θα σταθεί δίπλα μας στην προσπάθεια να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για τις συνθήκες διαβίωσης των συμπολιτών μας, αλλά και για να πετύχουμε την έξοδο από την κρίση. Ο στόχος που έχουμε θέσει ως διοίκηση, να είμαστε η πρώτη Περιφέρεια που θα βγει από την κρίση, είναι ένας στόχος που πιστεύουμε”.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Χατζηδάκης, ώς αρμόδιος -μεταξύ άλλων- για την κατάρτιση των επιμέρους περιφερειακών αναπτυξιακών προγραμμάτων της ΝΔ, επισκέπτεται σήμερα και αύριο την Ημαθία, το Κιλκίς, την Πέλλα, την Πιερία, τις Σέρρες και τη Χαλκιδική.Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ