Μεζονέτα στην Κηφισιά το πρώτο ακίνητο που βγαίνει στο “σφυρί” – Πρεμιέρα σήμερα για τους e – πλειστηριασμούς

Μια υπερπολυτελής μεζονέτα στην Κηφισιά με τιμή εκκίνησης τις 718.000 ευρώ είναι το πρώτο ακίνητο με το οποίο θα κάνει πρεμιέρα, σήμερα, η πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Η συγκεκριμένη κατοικία εμβαδού 300 τ.μ. με δύο θέσεις στάθμευσης έχει αποκτηθεί με στεγαστικό δάνειο και η συνολική οφειλή των δανειοληπτών ανέρχεται σε 1,26 εκατ. ευρώ και το δάνειο βρίσκεται σε οριστική καθυστέρηση από το 2013.

Να σημειωθεί ότι η τρόικα έχει ζητήσει να γίνονται 600-700 πλειστηριασμοί τους πρώτους μήνες του νέου έτους με σταδιακή αύξηση μετά το δεύτερο εξάμηνο, ώστε ο συνολικός αριθμός να φτάσει τις 18.000.

Υπογραμμίζεται πως βάσει νόμου οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα διενεργούνται τρεις ημέρες την εβδομάδα: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, από τις 10:00 έως τις 14.00 ή από τις 14.00 έως τις 18:00.

Σε περίπτωση υποβολής προσφοράς κατά το τελευταίο λεπτό του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού, δηλαδή από ώρα 13:59:00 έως 13:59:59 ή από 17:59:00 έως 17:59:59 θα δίδεται αυτόματη παράταση πέντε λεπτών.

Το σχετικό νομοθέτημα προβλέπει, επίσης, πως ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός διενεργείται με την επιμέλεια του συμβολαιογράφου της περιφέρειας του τόπου όπου έγινε η κατάσχεση ακινήτου, ενώ αρμόδιο για την επίλυση των διαφορών που αναφύονται από τη διενέργεια του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού είναι το δικαστήριο της έδρας του συμβολαιογράφου.

Όπως έχει κοινοποιηθεί από τραπεζίτες και στελέχη της κυβέρνησης, το πρώτο κύμα πλειστηριασμών θα αφορά σε ακίνητα άνω των 300.000 ευρώ. Σε αυτά συγκαταλέγονται από πολυτελείς βίλες και μεζονέτες μέχρι επαγγελματικές στέγες, γραφεία, θέσεις στάθμευσης, οικόπεδα κ.λπ. «Σκυτάλη» θα πάρουν σύντομα φθηνότερα ακίνητα προς υλοποίηση του παραπάνω στόχου.

Αξιοσημείωτο είναι πως δεν έχει θεσμοθετηθεί κάποια σχετική διάταξη, όπου θα περιγράφονται εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, ύψος ακινήτου κ.λπ.

Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ