Παραμένει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα, χωρίς χρηματοδότηση

Στη φόρμουλα της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα «επί της αρχής», χωρίς χρηματοδότηση, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ταμείου, Τζέρι Ράις, υποστηρίζοντας ότι εξετάζεται, προκειμένου να διευκολυνθεί η εκταμίευση της δόσης στην Ελλάδα και να αποφευχθεί ο κίνδυνος αποσταθεροποίησής της τον Ιούλιο, όταν θα κληθεί να εξοφλήσει μεγάλες δόσεις.

Ο κ. Ράις είπε ότι η φόρμουλα αυτή είναι η δεύτερη καλύτερη λύση για το Ταμείο, μετά την πλήρη συμμετοχή του, η οποία, όμως, προϋποθέτει συμφωνία στα μέτρα που θα εξασφαλίσουν βιωσιμότητα χρέους. Στο θέμα αυτό, τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις σημειώνουν πρόοδο, ότι οι διαφορές μικραίνουν, αλλά ότι «δεν είμαστε ακόμη εκεί».

Ωστόσο, η διευθύνουσα σύμβουλος του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, θα παραστεί, όπως είπε, στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, στο Λουξεμβούργο, κάτι που αποτελεί ένδειξη ότι είναι πιθανή μια συμφωνία. Δεδομένης όμως της απόστασης που εξακολουθεί να χωρίζει τις δύο πλευρές, η λύση συμμετοχής του ΔΝΤ «επί της αρχής» προβάλλει ως η πιθανότερη.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ