Επώδυνες διορθώσεις σε ψηφισμένα μέτρα με στόχο την εκταμίευση της δόσης

Επώδυνες διορθώσεις σε ψηφισμένα μέτρα με υψηλό πολιτικό και κοινωνικό κόστος αφορούσαν οι τρεις από τις πέντε τροπολογίες οι οποίες ενσωματώθηκαν χθες άρον άρον σε ένα νομοσχέδιο για την αλιεία, αφού χωρίς τις αλλαγές έμπαινε σε κίνδυνο η δόση που είναι απολύτως απαραίτητη για τις υποχρεώσεις χρέους του Ιουλίου.

Η πρώτη τροπολογία διόρθωση αφορούσε το ασφαλιστικό. Ο νόμος Κατρούγκαλου του 2016 προέβλεπε ότι το πάγωμα των αυξήσεων των συντάξεων θα διαρκούσε μέχρι και 2021 και από το 2022 οι νέες συντάξεις που θα υπολογίζονταν με βάση το νέο ασφαλιστικό νόμο θα έπαιρναν αυξήσεις που θα υπολογίζονταν με βάση το 50% της αύξησης του πληθωρισμού και το 50% του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας.

Μετά όμως την ντε φάκτο αποδοχή από την Ελλάδα της διατήρησης του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ χωρίς ακόμη να είναι ορατή μια ελάφρυνση του χρέους οι δανειστές ζήτησαν περαιτέρω εξασφαλίσεις ότι ο στόχος και για το 2022 θα επιτευχθεί.

Μοιραία λοιπόν και το κονδύλι των συντάξεων και οι αυξήσεις να αναβληθούν από το 2023 και μετά , Το αποτέλεσμα είναι πρόσθεση απώλεια για τα εισοδήματα των συνταξιούχων 250 εκατ. Ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ