Αυτό ήταν το σχέδιο Σόιμπλε για το χρέος που απέρριψε η Αθήνα στο Eurogroup

Με μέτρα, χωρίς όμως λύση για χρέος, θα μείνει η ελληνική οικονομία, αν τελικά επαληθευτεί το σενάριο που έφερε σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt για λύση στο ελληνικό χρέος μετά τις γερμανικές εκλογές τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Το κρίσιμο σημείο του άρθρου της εφημερίδας είναι ότι μιλά για συμφωνία μεταξύ του γερμανικού ΥΠΟΙΚ και του ΔΝΤ σε μια λύση που θέλει το Ταμείο να δέχεται κατ’ αρχήν την συμμετοχή του στο πρόγραμμα με την λύση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αναλυμένη στην λεπτομέρειά της και ποσοτικοποιημένη να πρέπει να περιμένει μετά τον Σεπτέμβριο.

Η κατ’ αρχήν αποδοχή του ΔΝΤ για συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα χωρίς υποχρέωση χρηματοδότησης της Ελλάδας, είναι και πάλι για «ιδίαν χρήση».

Ο κ. Σόιμπλε θέλει με τον τρόπο αυτό να εξασφαλίσει ότι το γερμανικό κοινοβούλιο θα μπορέσει να εγκρίνει την δόση που έχει αποφασιστεί για την Ελλάδα και να μην κατηγορηθεί ότι έσπρωξε την Ελλάδα σε αθέτηση πληρωμών παρότι η ελληνική Κυβέρνηση ψήφισε τα μέτρα.

Η «επίσημη» αντίρρηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι ότι δεν έχει εξουσιοδότηση από το κοινοβούλιο του να συζητήσει για την ελάφρυνση και άρα και συγκεκριμένα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ