ΓΓΔΕ: Όλη η εγκύκλιος για τη φορολογία των επιχειρήσεων

Σε οκτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων με την υποβολή της δήλωσης, θα πρέπει να πληρωθεί φέτος ο φόρος εισοδήματος από τις επιχειρήσεις, σύμφωνα με εγκύκλιο της ΓΓΔΕ Κατερίνας Σαββαΐδου.

Η εγκύκλιος δίνει οδηγίες για τη συμπλήρωση της δήλωσης, ενώ όπως προκύπτει από το νόμο, καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων είναι η 30η Ιουνίου 2015.

Από το νόμο προκύπτει επίσης ότι η καταβολή του φόρου γίνεται σε οκτώ κατ’ ανώτατο όριο, ισόποσες μηνιαίες δόσεις από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται με την υποβολή της δήλωσης και οι υπόλοιπες επτά μέχρι την τελευταία ημέρα του έβδομου μήνα από την υποβολή της δήλωσης, η οποία δεν μπορεί να εκτείνεται πέραν του ίδιου φορολογικού έτους.

Από τις διατάξεις αυτές προκύπτει, πως αν παραταθεί η προθεσμία της 30ης Ιουνίου (η παράταση θεωρείται δεδομένη, καθώς οι ηλεκτρονικές πύλες του taxis αναμένεται να ανοίξουν έως το τέλος της εβδομάδας, με μεγάλη καθυστέρηση), οι δόσεις θα είναι λιγότερες, καθώς σε κάθε περίπτωση ο φόρος εισοδήματος θα πρέπει να έχει εξοφληθεί έως το τέλος του έτους.

Διαβάστε περισσότερα για την εγκύκλιο στο enikonomia.gr.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ