Μαραθώνιος Βαρουφάκη σε Παρίσι, Βρυξέλλες, Ρώμη, Μαδρίτη

Συνεχίζεται από το πρωί ο γύρος πολιτικών επαφών του υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, σε τέσσερις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, Παρίσι, Βρυξέλλες, Ρώμη, Μαδρίτη.

Ο Γ. Βαρουφάκης θα συναντηθεί στις Βρυξέλλες, στις 14.30 (ώρα Ελλάδας), με τον επίτροπο επί των Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσχοβισί, μετά τη συνάντησή του, σήμερα το πρωί στο Παρίσι, με τον Γάλλο ομόλογό του, Μισέλ Σαπέν, Όπως έγινε γνωστό από παράγοντες του υπουργείου

Επίσης σήμερα, στις 20.00 (ώρα Ελλάδας) θα συναντηθεί στο Παρίσι με τον Γάλλο υπουργό Οικονομίας, Εμμανουέλ Μακρόν. Αύριο θα μεταβεί στη Ρώμη, όπου και θα συναντήσει τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών, Πιέρ Κάρλο Παντοάν και την Παρασκευή θα βρεθεί στη Μαδρίτη, όπου θα συναντήσει στις 15.00 (ώρα Ελλάδας) τον Ισπανό υπουργό Οικονομικών, Λουίς ντε Γκίντος.

Στη σκιά των νέων δεδομένων συναντιούνται σε πολιτικό επίπεδο επίσης, Δραγασάκης και Τσακαλώτος με τον Ντράγκι το απόγευμα, ώστε να αποφευχθεί ένα «κούρεμα» των εγγυήσεων για τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών, ενώ παραμένει το στοίχημα της διεκδίκησης για έκτακτη αύξηση του ορίου δανεισμού του δημοσίου με έντοκα γραμμάτια κατά 2-3 δισ. ευρώ ή η συνέχιση του δανεισμού μέσω του ELA, ώστε να αποφευχθεί η πλήρης οικονομική ασφυξία μέχρι τα μέσα Μαΐου, με τα μάτια στραμμένα στο Eurogroup της 11ης Μαΐου.

Επιπλέον η οικονομική θηλιά σφίγγει γύρω από την Ελλάδα, η οποία οφείλει να καταβάλει περίπου 200 εκατ. ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις 6 Μαΐου και άλλα 770 εκατ. ευρώ στις 12 Μαΐου και δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού.

Δείτε επίσης:

Χαστούκι Κομισιόν: Ρίχνει στο 0,5% το ΑΕΠ ανεβάζει στο 180% το χρέος

Κόντρα ΔΝΤ – Ευρωζώνης για το χρέος και στη μέση η Ελλάδα

Μπαράζ συναντήσεων σε Φραγκφούρτη και Παρίσι για ρευστότητα και μέτρα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ