ΒΙΝΤΕΟ-Μαυραγάνης: Έχουν ελεγχθεί 401 υποθέσεις μεγάλου πλούτου

ΒΙΝΤΕΟ-Μαυραγάνης: Έχουν ελεγχθεί 401 υποθέσεις μεγάλου πλούτου

Στην πορεία των ελέγχων για τις υποθέσεις μεγάλου πλούτου αναφέρθηκε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ, Ασημίνας Ξηροτύρη.

«Θέλω να μιλήσω τη γλώσσα της αλήθειας, όπως πάντα τη μιλάει η κυβέρνηση. Μέχρι σήμερα, ενώ την 21η Μαρτίου που σας απάντησα σε σχετική επίκαιρη ερώτηση, ο αριθμός των υποθέσεων που είχαν επιλεγεί ήταν 1071, σήμερα είναι 1343. Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους έχουν ελεγχθεί  401 υποθέσεις, ενώ στις 21 Μαρτίου του 2014 είχαν ελεγχθεί  146 υποθέσεις. Επίσης, μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου έχουν βεβαιωθεί φόροι και πρόστιμα ύψους 142,5 εκατ. ευρώ», ανέφερε ο κ. Μαυραγάνης και συμπλήρωσε:

«Το συμπέρασμα είναι ότι συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των ελεγχόμενων υποθέσεων και των φόρων που βεβαιώνονται. Και αυτό οφείλεται αφενός στις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης όσον αφορά στο θεσμικό πλαίσιο που υποδηλώνει την πολιτική βούληση να αντιμετωπιστεί στη ρίζα του το φαινόμενο, και αφετέρου στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη οργάνωση του ελεγκτικού μηχανισμού».  

 

Δείτε το βίντεο

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ