Στουρνάρας: Κάποιοι πιστεύουν ότι είμαι αναλώσιμος

Στουρνάρας: Κάποιοι πιστεύουν ότι είμαι αναλώσιμος

Μήνυμα στους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που κατά καιρούς εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον του στέλνει ο Γιάννης Στουρνάρας, που επαναλαμβάνει ότι δεν βρίσκεται στη θέση του υπουργού Οικονομικών προκειμένου να φτιάξει το πολιτικό μέλλον του. 

«Με τον Πρωθυπουργό, το Μέγαρο Μαξίμου και ιδιαίτερα τον κ. Λαζαρίδη οι σχέσεις μας είναι παραπάνω από άριστες. Με τους ανθρώπους αυτούς με συνδέει το πατριωτικό καθήκον και η πεποίθηση ότι αυτό που κάνουμε είναι το σωστό για τη χώρα αυτή τη στιγμή. Κάποιοι πιστεύουν ότι είμαι αναλώσιμος, ευάλωτος, απροστάτευτος, ”φαγώσιμος”… επειδή δεν ανήκω σε κάποιον πολιτικό σχηματισμό. Κάποιοι άλλοι, όπως λέτε, ενδεχομένως να θέλουν να με ”φάνε” ίσως γιατί η πολιτική μας δεν είναι συμβατή με τα συμφέροντά τους. Δεν βρίσκομαι στη θέση αυτή προκειμένου να φτιάξω ”πάτημα” για την επομένη» λέει στο Βήμα της Κυριακής ο υπουργός Οικονομικών. 

Παράλληλα ο Γιάννης Στουρνάρας διαβεβαιώνει ότι η ανάπτυξη θα φανεί μέσα στο νέο έτος. «Η οικονομία βγαίνει από την κρίση, τα πράγματα βελτιώνονται» υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικών, που προβλέπει ότι το 2014 θα είναι η πρώτη χρονιά ανάκαμψης μετά τον εξαετή κύκλο ύφεσης που οδήγησε στα όρια εργαζομένους και επιχειρήσεις. Ο υπουργός υπογραμμίζει ότι η αναπτυξιακή διαδικασία θα φανεί μέσα στο νέο έτος, θα χρηματοδοτηθεί με πόρους από τα κοινοτικά ταμεία που θα ανέλθουν στα 40 δισ. ευρώ ως το 2020, ενώ ψυχολογικά η χώρα θα τονωθεί με το τέλος των μνημονίων και την επιστροφή της στις αγορές.  Πρωταγωνιστές σε αυτόν τον νέο κύκλο θα είναι ο αγροτικός τομέας, ο τουρισμός,οι εξαγωγικές επιχειρήσεις και πρώτα απ’ όλους το υψηλό επιστημονικό δυναμικό της χώρας.

 

Επιπλέον ο υπουργός Οικονομικών εξαπολύει επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «οι θέσεις του δεν συνιστούν ”λύση” καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει να συντηρεί εξωφρενικές προσδοκίες που υπονομεύουν την εθνική προσπάθεια». Με αυτόν τον τρόπο ο τεχνοκράτης υπουργός, ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο των βουλευτών της συμπολίτευσης, χτίζει το δίλημμα της κάλπης των ευρωεκλογών του Μαΐου. Ως τότε, υποστηρίζει ότι θα υπάρξει οριστική λύση για την ελάφρυνση του χρέους και να τελειώνουμε με την τρόικα χωρίς άλλους δημοσιονομικούς περιορισμούς. 

 

Πηγή: real.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ