Βρούτσης: Η ανεργία πατάει φρένο

Βρούτσης: Η ανεργία πατάει φρένο

«Η ανεργία “πατάει φρένο” και η αγορά εργασίας δείχνει να σταθεροποιείται» δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης με αφορμή την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για τη μείωση του ποσοστού ανεργίας.

Ο κ. Βρούτσης τόνισε, επίσης, ότι σημασία δεν έχουν μόνο οι αριθμοί αλλά πρωτίστως οι άνθρωποι και δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει και θα εντείνει τις προσπάθειες για τη στήριξη των ανέργων και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Αναλυτικότερα η δήλωση του υπουργού Εργασίας έχει ως εξής:

«Το ποσοστό ανεργίας το β’ τρίμηνο του 2013 παρουσίασε μείωση, για πρώτη φορά μετά από 48 ολόκληρους μήνες, δηλαδή από τα μέσα του 2009 μέχρι σήμερα.

Τα αποτελέσματα της ΕΛΣΤΑΤ, μάλιστα, συμβαδίζουν με τις αντίστοιχες θετικές καταγραφές των ροών μισθωτής απασχόλησης το ίδιο χρονικό διάστημα -όπως αυτές αποτυπώθηκαν στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη»- επιβεβαιώνοντας έτσι ότι η ανεργία «πατάει φρένο» και η αγορά εργασίας δείχνει να σταθεροποιείται. Κανείς δεν αμφισβητεί ότι η ανεργία στη χώρα μας παραμένει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. Σημασία όμως δεν έχουν μόνο οι αριθμοί, αλλά πρωτίστως οι άνθρωποι. Γι΄ αυτό τον λόγο, συνεχίζουμε ως κυβέρνηση με ακόμη μεγαλύτερη ένταση και μεθοδικότητα την προσπάθειά μας για τη στήριξη των ανέργων, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και το χτίσιμο μιας ανταγωνιστικής οικονομίας που θα δημιουργήσει ακόμη περισσότερες νέες θέσεις εργασίας».

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ