Κοιτάσματα 150 δισ. εκτός Κρήτης

Κοιτάσματα 150 δισ. εκτός Κρήτης 

 

Έσοδα ύψους 150 δισ. ευρώ υπολογίζει ότι μπορούν να έρθουν από την αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στις περιοχές που γίνονται έρευνες. Εκτός από αυτά της Κρήτης.

Αυτή είναι η εκτίμηση του γραμματέα της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε ενημερωτική εκδήλωση που οργάνωσε η ΝΟΕΣ ΠΑΣΟΚ, μίλησε εφ όλης της ύλης για το θέμα των υδρογονανθράκων στη Κρήτη και όχι μόνο. 

Τα έσοδα από την αξιοποίηση δεν θα έχουν να κάνουν με το μνημόνιο και τις ανάγκες του ωστόσο τόνισε ότι πρόταση του ΠΑΣΟΚ είναι ένα 5% των χρημάτων αυτών να δοθεί στις περιφέρειες όπου διεξάγονται οι έρευνες, ένα 20% στο Πράσινο Ταμείο και τα υπόλοιπα στο Ταμείο Γενεών για να είναι βιώσιμη η ασφαλιστική κάλυψη του Ταμείου.

Στην ερώτηση γιατί τόσα χρόνια τα κοιτάσματα αυτά έμεναν ανεκμετάλλευτα είπε πως τα προηγούμενα χρόνια το πετρέλαιο δεν ήταν ακριβό γι’ αυτό τώρα αναζητήθηκαν τρόποι για να βρεθούν νέα κοιτάσματα. Κλείνοντας τόνισε ότι έσοδα δεν θα έρθουν σύντομα κι ότι τα χρήματα αυτά θα δώσουν πνοή στην ελληνική οικονομία μέσα στα επόμενα 30 χρόνια.

 

Πηγή: prismanews.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ