Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, ορίστηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Αναλυτικά το νέο Δ.Σ. του ΕΟΔΥ:

Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Θεοκλής Ζαούτης, MD, MSCE, PhD, Καθηγητής Παιδιατρικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Αντιπρόεδρος αρμόδιος για τα Μεταδοτικά Νοσήματα: Δημήτριος Παρασκευής, Αναπληρωτής Καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ, με αναπληρωματικό του μέλος την  Σαμπατακου Ελένη, Επίκουρη Καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ-ΓΝΑ «Ιπποκράτειο».

Αντιπρόεδρος αρμόδιος για τα Μη – Μεταδοτικά Νοσήματα:  Σαπουνάς Σπυρίδων, Ιατρός Ενδοκρινολόγος, με αναπληρωματικό του μέλος την  Πιάγκου Μαρία, Επίκουρη Καθηγήτρια Εργαστηρίου Ανατομίας-ΕΚΠΑ.

Ο Χαράλαμπος Γώγος, Καθηγητής Παθολογίας Πανεπιστημίου Πατρών, ορίστηκε ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον  Φαρόπουλο Ιωάννη, Φαρμακοποιό.

Ο Παπανικολάου Αγγελος , Επιμελητής Β’ Καρδιολογίας – Α’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική «ΓΝΑ «Ιπποκράτειο», ορίστηκε ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτριά του την  Δρελιώζη Αγγελική , Προϊσταμένη Τμήματος Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Διεθνών Συνεργασιών – 2η Υ.Πε. Πειραιώς και Αιγαίου.

Ο Καλαμπόκας Θεόδωρος, Επίκουρος Καθηγητής Μαιευτικής/Γυναικολογίας (MD, MSc, PhD), Ιατρική Σχολή-ΕΚΠΑ, ορίστηκε ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον κ. Μαγκίνα Αντώνιο, Δικηγόρο.

Ο Δελλής Γεώργιος, ορίστηκε ως τακτικό μέλος – εκπρόσωπος των εργαζομένων του φορέα, με αναπληρωτή του τον κ. Γιομπαζολιά Αντώνιο.

Χρέη Προέδρου κατά την απουσία αυτού, θα εκτελεί ο Αντιπρόεδρος για τα Μεταδοτικά Νοσήματα, Αναπληρωτής Καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ, Παρασκευής Δημήτριος, ο οποίος στην συγκεκριμένη περίπτωση, θα αναπληρώνεται από το αναπληρωματικό του μέλος.

Η θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου είναι τριετής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ