Την παραπομπή της προέδρου της ΟΕΝΓΕ σε δίκη καταγγέλλουν γιατροί και νοσηλευτές

Ο ιατρικός κόσμος ζητά να σταματήσει οποιαδήποτε δίωξη εναντίον της

Σε δίκη παραπέμπεται στις 28 Νοεμβρίου η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Αφροδίτη Ρέτζιου, κατηγορούμενη για παραβίαση του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Σύσσωμος ο ιατρικός κόσμος καταγγέλλει την παραπομπή και ζητά να σταματήσει οποιαδήποτε δίωξη εναντίον της.

Σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, “η πρόεδρος της Ομοσπονδίας κατηγορείται ότι στη συγκέντρωση των υγειονομικών μπροστά από το υπουργείο Υγείας, στις 24/9/2020 αρνήθηκε «να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις» των αστυνομικών όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το κλητήριο θέσπισμα. Η κινητοποίηση της ΟΕΝΓΕ στο υπουργείο Υγείας είχε πραγματοποιηθεί με αίτημα τη λήψη μέτρων προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού μέσα στην πανδημία”.

Η Ενωση Ιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), απαιτεί “να σταματήσει τώρα οποιαδήποτε δίωξη στην πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ”.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την συμπαράστασή του στην Πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ και τονίζει ότι ” οι πολίτες έχουν δικαίωμα να εκφράζουν τις δίκαιες διεκδικήσεις τους, οι οποίες δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνονται αιτία, για δικαστικές διενέξεις. Ειδικά, μάλιστα όταν πρόκειται για μέλη
του ιατρικού κόσμου που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην πανδημία, θέτοντας
σε κίνδυνο τη ζωή τους”.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) “καταγγέλλει και καταδικάζει” την παραπομπή σε δίκη της Α. Ρέτζιου. Δηλώνει ότι “το
υγειονομικό κίνημα δεν φοβάται, δεν τρομοκρατείται” και “συνεχίζει τη δράση του, τις
κινητοποιήσεις για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας και των εργαζομένων”.

Η ΟΕΝΓΕ έχει προκηρύξει 24ώρη πανυγειονομική απεργία στις 20 Οκτωβρίου και συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία στις 9 Νοεμβρίου.Καλεί δε τα μέλη της να δώσουν ” αγωνιστικό παρόν την ημέρα της δίκης 28/11/2022 στα δικαστήρια”.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.