Συνέδριο για την πανδημία, τις επιπτώσεις της και τα μέτρα αντιμετώπισης επιδημιολογικών εξάρσεων

Η αύξηση του αριθμού των τεστ από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, ειδικά σε περιοχές με αυξημένα κρούσματα, αλλά και σε περιοχές με αυξημένη δυναμική κρουσμάτων  η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς κυρίως χώρους και χρήση ειδικών συσκευών απολύμανσης αέρα σε εσωτερικούς χώρους και μέσα μαζικής μεταφοράς και συγκοινωνιών, είναι μερικά από τα μέτρα που συστήνει ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης ενόψει του 6ου κύματος της πανδημίας ,από το οποίο διέρχεται η χώρα μας , εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Το ζήτημα της πανδημίας του Covid 19 και των παραλλαγών του, των αλλαγών που έφερε σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας , αλλά και τα ενοποιημένων εργαλεία που δημιουργεί η Ευρώπη για την αντιμετώπιση τόσο νέων τέτοιων επιδημιολογικών εξάρσεων όσο και περιβαλλοντικών κρίσεων, βρέθηκαν στο επίκεντρο του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Αστικής Υγείας και Βιωσιμότητας.

Το Συνέδριο διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη στις 29 και 30 Ιουνίου (ΔΕΘ Helexpo, αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης) και αποτελεί την έναρξη ενός ετήσιου θεσμού, ενός ανοιχτού διαλόγου μεταξύ των πολιτών, των επιστημόνων, του ιδιωτικού τομέα καιτου χώρου της ενεργού πολιτικής με κύριο στόχο την προστασία και βελτίωση της Δημόσιας Υγείας και της περιβαλλοντικής, οικονομικής, κοινωνικής και πολιτισμικής βιωσιμότητας στις πόλεις.

Οι θεματικές που συζητήθηκαν

  • Πολιτικές ελευθερίες, Δημοκρατία, Ενημέρωση και Παραπληροφόρηση
  • Φυσικοί και ενεργειακοί πόροι και κυκλική οικονομία – ευκαιρίες ή προκλήσεις?
  • Περιβάλλον, Κλιματική Αλλαγή & Υγεία
  • Η ζωή στο μέλλον-Περιβάλλον, κλιματική αλλαγή & υγεία
  • Πόλεις & Ποιότητα Ζωής-Νέα μοντέλα ευζωίας

Το Συνέδριο διοργανώθηκε από το Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών και την Ερευνητική Δομή HERACLESτου Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας & Καινοτομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Το Συνέδριο διεξήχθη ζωντανά και online. Η είσοδος ήταν ελεύθερη για το κοινό, ενώ οι εργασίες του μεταδόθηκαν και με live-streaming.

Στο χώρο του Συνεδρίου λειτουργούσαν συσκευές απολύμανσης του αέρα, ενώ διατέθηκαν στους παρευρισκόμενους μάσκες προσωπικής προστασίας.

Δόθηκαν, εφόσον ζητήθηκαν, πιστοποιητικά παρακολούθησης.

Χορηγοί επικοινωνίας:

Realnews, real.gr, enikos.gr, Aθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.