Πλεύρης για πρόστιμα σε ανεμβολίαστους: Για ποιους εξετάζεται η διαγραφή τους

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να διαγραφούν τα πρόστιμα στους πολίτες ηλικίας άνω των 60 ετών που δεν είχαν εμβολιαστεί αρχικά, αλλά το έκαναν εκ των υστέρων. 

Όπως είπε ο κ. Πλεύρης στον ΑΝΤ1, ένα από τα θέματα που εξετάζονται είναι να διαγραφούν τα πρόστιμα σε εκείνους που εμβολιάστηκαν εκ των υστέρων “γιατί ο στόχος είναι ο εμβολιασμός και όχι η τιμωρία”.

Θα υπάρξει μια συνολική πολιτική με τα πρόστιμα αλλά θα αφορά πρωτίστως σε αυτή την κατηγορία των πολιτών, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πλεύρης.

Για τους υγειονομικούς  που είναι σε αναστολή 

Επίσης ο κ. Πλεύρης μίλησε για τους υγειονομικούς που είναι σε καθεστώς αναστολής. «Έως τις 31/12 παραμένουν σε αναστολή. Ήδη υπάρχει και απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε απολύτως συνταγματική την απόφαση της Πολιτείας να τεθούν σε αναστολή. Το ίδιο το Συμβούλιο της Επικρατείας λέει αυτό που κάνει η πολιτεία να επαναξιολογεί το μέτρο με βάση τις συνθήκες. Έως τις 31/12 θα επαναξιολογηθεί το μέτρο” τόνισε.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε πότε θα επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στο σύστημα  Υγείας. «Η απόφαση που έχουμε πάρει ως κυβέρνηση είναι ότι ανάλογα με την πορεία της πανδημίας θα κριθεί και αυτό. Ως υπουργός έχω πει- μου αρέσει να μιλάω με απόλυτη ειλικρίνεια- ότι θα επιθυμούσα τα άτομα που δεν εμβολιάζονται να μην παραμείνουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η πολιτική όμως που υλοποιούμε -όπως λέει και το Συμβούλιο της Επικρατείας-  είναι ότι θα επαναξιολογούμε με βάση την πορεία της πανδημίας. Άρα στην επαναξιολόγηση που θα γίνει στο τέλος του χρόνου  όλα θα τεθούν σε βάση», απάντησε.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ΑΝΤ1:

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ