Κορονοϊός: 26 θάνατοι, 12 διασωληνώσεις, 614 νέες εισαγωγές την τελευταία εβδομάδα – Η έκθεση του ΕΟΔΥ

κορονοϊός

Αύξηση παρουσιάζει η θετικότητα για SARS-CoV2 στην κοινότητα, όπως και οι εισαγωγές και οι διασωληνώσεις. Επίσης, τάση ανόδου καταγράφουν τα κρούσματα γριπώδους συνδρομής.

Σε χαμηλά επίπεδα βρίσκεται η δραστηριότητα της γρίπης. Την τελευταία εβδομάδα σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για το διάστημα 18-24 Νοεμβρίου καταγράφηκαν δύο νέα σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ και ένας νέος θάνατος από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.

Συνοπτικά την εβδομάδα 47/2024:

Γριπώδης συνδρομή – ILI (ανεξαρτήτως παθογόνου)

Σοβαρή Οξεία Λοίμωξη Αναπνευστικού – SARI (ανεξαρτήτως παθογόνου)

Ιός SARS-CoV2 – λοίμωξη COVID-19

Ιός της γρίπης

Αναπνευστικός συγκυτιακός ιός – RSV

Τόσο η γρίπη όσο και η λοίμωξη COVID-19 σχετίζονται με σημαντικό αριθμό θανάτων μεταξύ σοβαρών περιστατικών, με τη λοίμωξη COVID-19 να υπερτερεί έναντι της γρίπης. Συστήνεται τα άτομα που πληρούν τις προϋποθέσεις για εμβολιασμό, ιδιαίτερα εκείνοι που διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο σοβαρών εκβάσεων (ηλικιωμένοι και άτομα με υποκείμενα νοσήματα), να εμβολιάζονται για τα δύο νοσήματα.

Πατήστε ΕΔΩ και δείτε την εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ

Exit mobile version