Κοινή δήλωση Ξανθού – Αυγέρη για τις καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων στο ΑΧΕΠΑ 

Την κατηγορηματική δέσμευση του Υπουργού  Υγείας, Θάνου Πλεύρη  ότι θα διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση,  «επαναποστείρωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών χειρουργείου μιας χρήσης», που κατήγγειλε το Σωματείο ΕΕργαζομένων του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, ζητούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέας  Ξανθός, βουλευτής Ρεθύμνου και τομεάρχης Υγείας και Δώρα Αυγέρη, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, αν.τομεάρχης Υγείας.

Η δήλωση των δύο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ως εξής:

“Είναι γνωστή η από 2/11/22 δημόσια  καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ για «επαναποστείρωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών χειρουργείου μιας χρήσης». Αυτή που δεν είναι γνωστή  είναι η επίσημη θέση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας και του Υπουργείου Υγείας για μια τόσο σοβαρή καταγγελία που αφορά ένα θέμα Δημόσιας Υγείας. Διότι αν αληθεύει,  είναι προφανές ότι τα standards ασφάλειας στη φροντίδα των ασθενών έχουν υποχωρήσει ανεύθυνα και επικίνδυνα  σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας .

Η Διοίκηση του νοσοκομείου δηλώνει πως έχει διαταχθεί ΕΔΕ και έρευνα από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Δεν μπορεί  όμως το Υπουργείο Υγείας να «κρύβεται» τόσες μέρες και να μην έχει κάνει την παραμικρή κίνηση για να διερευνηθεί σε βάθος αυτή  η καταγγελία.  Ο λαλίστατος Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης  δεν θεωρεί σκόπιμο να τοποθετηθεί για ένα θέμα που αφορά  τη Δημόσια Υγεία, πλήττει το κύρος ενός δημόσιου νοσοκομείου και την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στο ΕΣΥ.

Αυτό που περιμένουμε είναι  την κατηγορηματική δέσμευση του Υπουργού  Υγείας  ότι θα διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση και ότι,  σε κάθε  περίπτωση, θα συνεχίσουν να τηρούνται  οι διεθνώς αποδεκτές προδιαγραφές στην χρήση υγειονομικού υλικού και   δεν θα  τεθεί σε κίνδυνο η ασφαλής και ποιοτική περίθαλψη οποιουδήποτε ασθενούς.  Γιατί το μεγάλο δίδαγμα από την πανδημία, είναι ότι οι «εκπτώσεις» στη Δημόσια Υγεία έχουν πολύ μεγάλο κόστος,  ανθρώπινο, υγειονομικό και κοινωνικό”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ