Κίνα: «Το 80% του πληθυσμού έχει νοσήσει από κορονοϊό» – Τι λέει κορυφαίος επιδημιολόγος

Η πιθανότητα μιας μεγάλης αναζωπύρωσης της πανδημίας στην Κίνα κατά τους επόμενους δύο ή τρεις μήνες είναι μικρή, καθώς το 80% του πληθυσμού έχει ήδη νοσήσει από κορονοϊό, δήλωσε ένας κορυφαίος κυβερνητικός επιστήμονας.

Κορονοϊός: Οι προϋποθέσεις για την είσοδο των ταξιδιωτών από την Κίνα – Τι προβλέπει η ΝΟΤΑΜ

Οι μαζικές μετακινήσεις ανθρώπων στη διάρκεια της τρέχουσας εορταστικής περιόδου του κινεζικού Νέου Έτους μπορεί να προκαλέσουν αύξηση της διασποράς, με περισσότερες μολύνσεις σε μερικές περιοχές, όμως ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού είναι απίθανο βραχυπρόθεσμα, δήλωσε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Weibo ο Γου Ζουνγιού, επικεφαλής επιδημιολόγος στο Κινεζικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.

Σχεδόν 60.000 άνθρωποι με κορονοϊό έχουν πεθάνει σε νοσοκομεία από τις 12 Ιανουαρίου, περίπου έναν μήνα αφότου η Κίνα κατήργησε ξαφνικά την πολιτική της μηδενικής Covid-19, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης.

Ωστόσο ειδικοί υποστηρίζουν πως ο αριθμός αυτός δεν αντανακλά πλήρως την πραγματικότητα, διότι δεν περιλαμβάνει αυτούς που πεθαίνουν στο σπίτι τους και επειδή πολλοί γιατροί έχουν δηλώσει πως αποθαρρύνονται να αναφέρουν την Covid ως αιτία θανάτου.

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ