Ισχυροί σύμμαχοι στην προσπάθεια ανάδειξης της Ελλάδας σε κυρίαρχο προορισμό τουρισμού υγείας και ευεξίας οι Έλληνες γιατροί της διασποράς

Στη συνένωση των δυνάμεων του ιατρικού κόσμου και τη στενή συνεργασία όλων των Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων της Διασποράς, καθώς και στην προσπάθεια να καταστεί η χώρα μας κυρίαρχος προορισμός στους Παγκόσμιους Χάρτες Τουρισμού Υγείας και Ευεξίας, αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων, οι ομιλητές στο 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ελλήνων Ιατρών της Διασποράς που διοργάνωσαν στη Μελβούρνη το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών και η Ελληνική Ιατρική Ένωση Αυστραλίας, υπό την αιγίδα του ΙΣΑ.

Σύμφωνο Συνεργασίας με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης

Στο πλαίσιο του συνεδρίου ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών και Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης και μέλη του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών, επισκέφθηκαν την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης. Σε ειδική εκδήλωση υπεγράφη Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Μελβούρνης, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Πάτρας, με αντικείμενο την ανταλλαγή φοιτητών μεταξύ των ιατρικών σχολών της χώρας μας με τις ιατρικές σχολές που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο.Παρόντες στην εκδήλωση ήταν η Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής της Μελβούρνης Καθηγήτρια Nicola Lautenschlager που εκπροσωπεί το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου της Αυστραλίας Καθηγητής Ιατρός Μαρίνης Πιρπιρής, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας της Μελβούρνης Βασίλης Παπαστεργιάδης, ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής της Πάτρας, Καθηγητής Γιώργος Αντωνάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους,ο Γενικός Πρόξενος της Μελβούρνης Μανώλης Κακαβελάκης, ο αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών, Κ. Πάντος,  ο γγ του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών, πρεσβευτής του Ελληνικού Τουρισμού,   Δρ. Αντώνιος Πολυδώρος.

Summer School στην Κω

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ανακοινώθηκε η διοργάνωση στο νησί της Κω, για πρώτη φορά Summer School το 2023, στο οποίο θα συμμετέχουν οι άριστοι φοιτητές ιατρικών σχολών του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών.  Επίσης τοποθετήθηκε προτομή του Ιπποκράτη στον προαύλιο χώρος της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης, μία πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών η οποία λαμβάνει χώρα σε Ιατρικές Σχολές Πανεπιστημίων όλου του κόσμου.

Σύμφωνο Αδελφοποίησης του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με τον Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο της Αυστραλίας

Σύμφωνο Αδελφοποίησης του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με τον Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο της Αυστραλίας υπεγράφη, από τον Πρόεδρο του ΙΣΑ Γ. Πατούλη και τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Αυστραλίας Μ. Πιρπιρή, στο πλαίσιο του Πρώτου Παγκόσμιου Συνεδρίου Ελλήνων Ιατρών της Διασποράς. Στόχος είναι η προώθηση και ενδυνάμωση των επιστημονικών δεσμών μεταξύ των μελών των δύο Ιατρικών συλλόγων, μέσα από τη δρομολόγηση κοινών δράσεων όπως η δημιουργία ΦΟΡΟΥΜ επικοινωνίας, συνεδρίων, και μετεκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Ο κ. Πατούλης επικαλούμενος και τις αδελφοποιήσεις του ΙΣΑ, με αντίστοιχους Ιατρικούς Συλλόγους άλλων χωρώνανέφερε ότι «το Δίκτυο Αδελφοποίησης μπορεί να υποστηρίξει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που θα προάγουν τις σχέσεις των δύο Ιατρικών Συλλόγων σε πολλαπλά επίπεδα». Από την πλευρά του ο κ.Πιρπιρής εξέφρασε την ικανοποίηση του, για την υπογραφή του Συμφώνου αδελφοποίησης, υπογραμμίζοντας τη βούληση του να συμβάλλει στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο ιατρικών συλλόγων, προς όφελος της υγείας των πολιτών.

Ομογενειακό Παγκόσμιο Ιατρικό Συνέδριο στην Αττική

Ο κ. Πατούλης ως Πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών ανακοίνωσε τη διενέργεια του Ομογενειακού Παγκόσμιου Ιατρικού Συνεδρίου στην Αττική, ενώ παράλληλα προανήγγειλε το σχεδιασμό ενός μεγάλου «Φεστιβάλ για Όλες τις Ελληνικές κοινότητες της Διασποράς από όλες τις γωνιές της γης, που με παλμό, και δύναμη θα αντηχήσει την φωνή της Μεγάλης Ελλάδας, από τη μητέρα πατρίδα».

Στο τριήμερο συνέδριο (17-19 Νοεμβρίου) συμμετείχαν Ελληνες Ιατροί της Διασποράς, αξιωματούχοι του κοινοβουλίου και της κυβέρνησης της Αυστραλίας , εκπρόσωποι φορέων της Αυτοδιοίκησης, ενώ την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο ΓΓ ΠΦΥ Μάριος Θεμιστοκλέους.

Κατά την ομιλία του ο κ. Πατούλης τόνισε ότι το “το μεγάλο μας όραμα είναι καθιέρωση της Ιπποκρατικής ευαισθητοποίησης στη Διεθνή ιατρική κοινότητα» Στόχος είναι αφενός «να προωθήσουμε τον επιστημονικό διάλογο και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, μέσα από την ολιστική προσέγγιση στην αξιολόγηση παλαιών και νεότερων ιατρικών εξελίξεων και αφετέρου η δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων Ιπποκρατικής Ιατρικής και φιλοσοφίας, για τα οποία ζητούμε τη συνδρομή όλων των Ελλήνων γιατρών», είπε. Τόνισε το ρόλο των απανταχού Ελλήνων επιστημόνων ως πρεσβευτές για την εισροή τουριστών υγείας στην Ελλάδα και πρόσθεσε πως «στόχος είναι να αναδείξουμε την υψηλή επιστημονική υπεροχή της πατρίδας μας.

Το όραμα που πρέπει να μοιραστούμε είναι η κοινή προσπάθεια, η ένωση δυνάμεων και η στενή συνεργασία για να αντιμετωπίσουμε τις ιατρικές και κοινωνικές προκλήσεις”, ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών Κωνσταντίνος Πάντος και έκανε λόγο για “μια σύγχρονη, επωφελής παγκόσμια ιατρική”, με την συνεργασία όλων των εμπλεκομένων.

Κατά την ομιλία του ο κ. Πατούλης ανέφερε πως «φέτος, είναι μια στιγμή αναγέννησης ολόκληρου του Τουρισμού Υγείας σε παγκόσμια κλίμακα. Μετά από τρία χρόνια της πανδημίας ο παγκόσμιος Τουρισμός Υγείας, ο Ιατρικός Τουρισμός, ο Ιαματικός Τουρισμός και ο Τουρισμός Ευεξίας επανέρχονται δυναμικά». Εμείς επιχειρούμε να συμβάλλουμε σε αυτή την προσπάθεια, με στοχευμένες δρασεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ