Η επιστροφή της μάσκας – Υποχρεωτικές σε νοσοκομεία των ΗΠΑ καθώς ο COVID και η γρίπη εκτινάσσονται

Νοσοκομεία σε τουλάχιστον τέσσερις πολιτείες των ΗΠΑ έχουν επαναφέρει τις εντολές για υποχρεωτική χρήση της μάσκας εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων COVID, εποχικής γρίπης και άλλων αναπνευστικών ασθενειών.

Οι εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης στη Νέα Υόρκη, την Καλιφόρνια, το Ιλινόις και τη Μασαχουσέτη όπως αναφέρει το Reuters έχουν κάνει υποχρεωτικές τις μάσκες μεταξύ ασθενών και γιατρών.

Ο Επίτροπος Υγείας της πόλης της Νέας Υόρκης, Δρ. Ashwin Vasan, δήλωσε στο WABC TV την Τετάρτη ότι οι οδηγίες για τις μάσκες επαναλήφθηκαν και στα 11 δημόσια νοσοκομεία της πόλης, σε 30 κέντρα υγείας και σε πέντε εγκαταστάσεις μακροχρόνιας φροντίδας.

“Αυτό που δεν θέλουμε είναι ελλείψεις προσωπικού, σωστά; Όταν είδαμε το κύμα της Omicron το 2022, τα μεγαλύτερα ζητήματα δεν ήταν μόνο οι άνθρωποι που αρρώστησαν, αλλά ότι είχαμε πολλούς εργαζομένους στον τομέα της υγείας πρώτης γραμμής, εκτός με COVID” δήλωσε ο Βασάν είπε στο WABC.

Τα πιο πρόσφατα εβδομαδιαία δεδομένα από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων έδειξαν ότι υπήρξαν πάνω από 29.000 νοσηλεύονται λόγω COVID σε όλες τις ΗΠΑ από τις 17 έως τις 23 Δεκεμβρίου, αύξηση άνω του 16% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Το CDC ανέφερε επίσης πάνω από 14.700 νοσηλεύονται με γρίπη την ίδια περίοδο.

Σύμφωνα με το CDC, στα συμπτώματα της υποπαραλλαγής JN.1 του κορονοϊού περιλαμβάνονται:

  1. Βήχας,
  2. πονόλαιμος,
  3. πονοκέφαλος,
  4. μυικοί πόνοι,
  5. πυρετός,
  6. απώλεια γεύσης και όσφρησης,
  7. καταρροή ή ρινικό μπούκωμα,
  8. κόπωση,
  9. εγκεφαλική θόλωση «brain fog»,
  10. δύσπνοια
  11. ελαφρά γαστρεντερικά συμπτώματα (στομαχικές διαταραχές, ελαφρά διάρροια)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ