Γιώργος Πατούλης: Ανάγκη να παραμείνει ισχυρή η φωνή των ασθενών

Τον καθοριστικό ρόλο που πρέπει να έχουν οι ασθενείς, στη διαμόρφωση των πολιτικών υγείας, τόνισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο του χαιρετισμού του, στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών που πραγματοποιείται στην Αθήνα (15-16 Νοεμβρίου). Ο πρόεδρος του ΙΣΑ αναφέρθηκε επίσης στις πρωτοβουλίες που έχει λάβει ο Σύλλογος, προκειμένου να παραμείνει ισχυρή, η φωνή των ασθενών.

«Πιστεύουμε στην εκπροσώπηση των ασθενών και στο σημαντικό ρόλο που πρέπει να έχουν οι Σύλλογοί τους, στη χάραξη των πολιτικών. Για το λόγο αυτό, ο ΙΣΑ έχει συστήσει το Πανυγιειονομικό Μέτωπο, στο οποίο συμμετέχουν οι εκπρόσωποι των ασθενών και έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνουν για τα προβλήματα, προκειμένου να υπάρξει από κοινού, με την επιστημονική κοινότητα, διεκδίκηση των αιτημάτων τους», τόνισε ο κ. Πατούλης.

«Οι Σύλλογοι ασθενών», πρόσθεσε, «αποτελούν ένα σημαντικό κρίκο στην προσπάθεια για μια καλύτερη περίθαλψη, παρέχουν υποστηρικτικό περιβάλλον για την ανταλλαγή εμπειριών, ενώ παράλληλα αποτελούν έναν ανερχόμενο τομέα παροχής “πρωτοβάθμιας” υποστήριξης για πάσχοντες, φροντιστές και οικογένειες ασθενών, όπως διαμορφώνεται η τάση διεθνώς».

«Πιστεύουμε όμως και σ΄ αυτό που χαρακτηριστικά αποκαλείται “θεραπευτικός και επιστημονικός ακτιβισμός” των ομάδων ασθενών. Με την έννοια του ενημερωμένου ασθενή που συμμετέχει στην λήψη των αποφάσεων στη θεραπευτική στρατηγική» κατέληξε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ