Ενισχύεται ο Προϋπολογισμός των διαγνωστικών εξετάσεων έτους 2022

Στα 482 εκατ. ευρώ θα ανέλθει ο προϋπολογισμός του 2022 για την ΠΦΥ και θα είναι κατά 15 εκατ. ευρώ αυξημένος σε σχέση με τον αντίστοιχο του 2021. “Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου δημοσιεύθηκε στο site του Υπουργείου Υγείας ανακοίνωση, η οποία περιλαμβάνει δήλωση του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη σχετικά με την ενίσχυση του προϋπολογισμού των διαγνωστικών εξετάσεων για το 2022 κατά 75 εκατομμύρια ευρώ.

Είναι γεγονός ότι ψηφίστηκε η ενίσχυση του προϋπολογισμού του 2022 των διαγνωστικών εξετάσεων κατά 15 εκατομμύρια ευρώ από το Υπουργείο Οικονομικών, ενώ εκκρεμεί άλλη μία ενίσχυση της τάξης των 15 εκατομμυρίων ευρώ από ανακατανομή πόρων του ΕΟΠΥΥ. Αυτά τα 30 εκατ. ευρώ δεν έχουν συμπεριληφθεί στο ανώτατο όριο που έχει κοινοποιηθεί με την Υπουργική Απόφαση για την κάλυψη της δαπάνης για διαγνωστικές εξετάσεις από τον ΕΟΠΥΥ, μέσω του ΦΕΚ 3144/Β’/22-06-2022 και ήταν στα 451.300.000 ευρώ”, αναφέρει το Συντονιστικό Όργανο Φορέων ΠΦΥ.

Σημειώνει ότι “η αύξηση αυτή είναι μεν προς την θετική κατεύθυνση, σε ένα πολύ ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον, όμως η αύξηση ζήτησης για παροχή υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας λόγω COVID και τριπλής επιδημίας είναι ασύμμετρη σε σχέση με την χρηματοδότησή του”, αναφέρει το Συντονιστικό Όργανο Φορέων ΠΦΥ που συνεχίζει να διεκδικεί και άλλη ενίσχυση του προϋπολογισμού.

“Η περικοπή των χρημάτων που περιμένει κάθε εργαστηριακός και κλινικοεργαστηριακός γιατρός και κάθε διαγνωστικό εργαστήριο για το 2022 θα είναι πλέον της τάξης του 25% μεσοσταθμικά, το οποίο και αυτό είναι ξεκάθαρο ότι είναι δυσβάστακτο για την επιβίωσή μας”, καταλήγει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ