Αλλεργίες: Πώς μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε στους δύσκολους καλοκαιρινούς μήνες

Είναι αλήθεια ότι οι αλλεργίες ταλαιπωρούν εκατομμύρια ανθρώπους στις μέρες μας και κρύβονται παντού. Στο σπίτι που μένουμε, στον αέρα που αναπνέουμε και στο φαγητό που τρώμε μπορεί να είναι γεμάτα αλλεργιογόνα. Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής και η κακή  διατροφή έχουν οδηγήσει σε ραγδαία επιδείνωση των αλλεργικών αντιδράσεων σε άτομα με χρόνιες αλλεργίες, αλλά και σε εμφάνιση αλλεργιών σε ανθρώπους που μέχρι πρότινος δεν αντιμετώπιζαν τέτοιες καταστάσεις με την υγεία τους.

Έχετε δερματικές αλλεργίες; Φάτε μπρόκολο και λάχανο – Αποκαλυπτική έρευνα

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Αλλεργιών και Κλινικής Ανοσολογίας (EAACI), πάνω από 150 εκατ. άτομα στην Ευρώπη ταλαιπωρούνται από κάποιου είδους χρόνια αλλεργία και προβλέπεται μέχρι το 2025 ο αριθμός αυτός να αυξηθεί στον μισό πληθυσμό της Ευρώπης. Οι αλλεργίες αποτελούν την πιο κοινή χρόνια ασθένεια στην Ευρώπη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 20% των ασθενών ζει με κάποια σοβαρή μορφή αλλεργίας και με τον φόβο κάποιου ασθματικού ή αναφυλακτικού σοκ, ακόμη και με τον φόβο του θανάτου εξαιτίας της αλλεργίας.

Απλές συμβουλές για τους δύσκολους καλοκαιρινούς μήνες

Ιδρύθηκε Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών με Αλλεργίες

Εξυπακούεται ότι κάποιος που αντιμετωπίζει θέμα με κάποια αλλεργία  δεν πρέπει να κάνει αυτοδιάγνωση, καθώς η εξέταση στον ωτορινολαρυγγολόγο και το ιστορικό θα δείξουν με ακρίβεια το πρόβλημα και θα οδηγήσουν σε ενδεδειγμένη θεραπεία. Πάμε να δούμε όμως κάποιες συμβουλές που ισχύουν για όλους:

-Αποφεύγουμε τις βόλτες στην εξοχή και στο βουνό, κυρίως όταν φυσάει ή έχει πολύ μεγάλη ηλιοφάνεια.

Εμβόλιο και αλλεργίες – Τα στοιχεία νέας μελέτης

-Καθαρίζουμε καλά το σπίτι, ώστε να αποφεύγουμε τη σκόνη και τα ακάρεα, που επιδεινώνουν πολύ την κατάστασή σας.

-Φοράμε γυαλιά ηλίου όταν βρισκόμαστε εκτός σπιτιού, ώστε να προστατεύουμε τα μάτια, και κράνος όταν οδηγούμε μηχανή, ώστε να μένει κλειστή η δίοδος για τα αλλεργιογόνα από τη μύτη και από το στόμα.

-Αποφεύγουμε ή περιορίζουμε τα φυτά εσωτερικού χώρου.

-Χρησιμοποιούμε ένα υγρόμετρο για να υπολογίζουμε την υγρασία στο σπίτι.

– Χρησιμοποιούμε παγίδες υγρασίας και αφυγραντήρες.

-Υιοθετούμε ένα υγιεινό μοντέλο διατροφής πλούσιο σε φυτικές ίνες και περιορίζουμε το πρόχειρο και έτοιμο φαγητό και τα ανθυγιεινά σνακ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ