4 συνήθειες για να βελτιώσετε την ζωή σας, σύμφωνα με καθηγήτρια του Στάνφορντ

Τέσσερις συνήθειες που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα σας, την ψυχική σας υγεία και θα σας κάνουν να νιώθετε πιο χαρούμενοι.

Το ” growth mindset” , σύμφωνα με το Harvard Business Review, που ενστερνίζεται η Carol Dweck, καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο του Στανφορντ ,της οποίας η έρευνα έχει καθορίσει τη νοοτροπία της ψυχολογίας.

Με λίγα λόγια, το “growth mindset” είναι το μυστικό για την προσωπική αλλά και την επαγγελματική εξέλιξη. Αυτό που αφορά είναι να πιστεύετε οτι οι ικανότητες και η ευφυία σας αναπτύσονται με την αφοσίωση και την σκληρή δουλειά. Φανταστείτε το λοιπόν, σαν έναν κήπο τον οποίο φροντίζετε, ποτίζετε και συνεχώς μεγαλώνει.

Με το να ξεκινάτε την ημέρα σας θετικά μπορείτε να εξελιχθείτε προσωπικά αλλά και να βελτιώσετε τη ζωή σας άμεσα.

Δείτε λοιπόν τις τέσσερις συνήθειες που θα βελτιώσουν τη ζωή σας

  1. Κάντε μία πράξη που βοηθάει κάποιον άλλον
  2. Μάθετε από τους άλλους
  3. Αναπτύξτε ένα μακροπρόθεσμο σκεπτικό
  4. Αλλάξτε την οπτική σας σε σχέση με την αποτυχία

1. Κάντε μία πράξη που βοηθάει κάποιον άλλον

Θυμίστε στον εαυτό σας πως ο σκοπός της ζωής σας δεν είναι να δουλεύετε 16 ώρες την ημέρα, για να πετύχετε όλο και περισσότερα, να βγάζετε συνεχώς όλο και περισσότερα χρήματα, και να αγοράζετε συνεχώς πράγματα. Ο πραγματικός σκοπός της ζωής σας θα έπρεπε να είναι, να ανακαλύψετε το πραγματικό σας χάρισμα σε αυτή τη ζωή, απολαμβάνοντας το ταξίδι αυτό βήμα βήμα. Στο τέλος θα πρέπει να θυμάστε αυτά τα δύο ερωτήματα:

  • Τι αποτύπωμα αφήσατε στις ζωές των άλλων
  • Ποιόν βοηθήσατε και βελτιώσατε

2.Μάθετε από τους άλλους

Οι καλύτερες συζητήσεις στη ζωή συμβαίνουν όταν ξεκινάτε έτσι ώστε να μάθετε πληροφορίες για τη ζωή των άλλων . Οι άνθρωποι αγαπούν να μιλούν για τον εαυτό τους, και αν είστε αρκετά έξυπνοι θα τους το επιτρέψετε. Οπότε να είστε αυτός ο άνθρωπος που θα ζητάει να μάθει πράγματα από τους άλλους και προσκαλέστε αυτόν τον άνθρωπο να πιείτε έναν καφέ. Στην τελική θα σας κάνει καλύτερο άνθρωπο .

3.Αναπτύξτε ένα πιο μακροπρόθεσμο σκεπτικό

Πολλές έρευνες αναφέρουν οτι οι άνθρωποι που σκέφτονται μακροπρόθεσμα και όχι βραχυπρόθεσμα, μπορούν να βελτιώουν την προσωπική αλλά και την επαγγελματική τους ζωή, ακόμα και όταν αυτή μοιάζει αβέβαιη και απρόβλεπτη. Αυτοί οι άνθρωποι είναι καλύτερα εφωδιασμένοι να αντιμετωπίσουν πιθανές αναποδιές που μπορεί να τύχουν. Γενικότερα οι άνθρωποι αυτοί τείνουν να είναι πιο επιτυχημένοι, ελπιδοφόροι αλλά και λιγότερο αγχώδεις.

Το να αναπτύξετε ένα πιο μακροπρόθεσμο σκεπτικό δεν έχει να κάνει με το να μπορείτε να προβλέψετε ή να περιμένετε κάτι να συμβεί, αλλά να μπορείτε να μπορείτε να οραματιστείτε πολλές εκδοχές του μέλλοντος . Με λίγα λόγια να μπορείτε να είστε ευέλικτοι και να μπορείτε να προβλέψετε πολλά υποθετικά “αν-τότε”, δηλαδή “αν” γίνει αυτό , “τότε” θα κάνουμε αυτό.

4.Αλλάξτε την οπτική σας σε σχέση με την αποτυχία

Ο δισεκατομμυριούχος Richard Branson, και ιδιοκτήτης του Virgin Group, τα τελευταία χρόνια έχει αποτύχει σημαντικά, ενώ ταυτόχρονα αποδεικνύει πως η αποτυχία είναι μέρος της ζωής κάθε επαγγελματία.

Ο ίδιος μάλιστα έχει πει:”Ποτέ δεν ήμασταν σίγουροι ότι οποιαδήποτε από τις επιχειρήσεις που ξεκινήσαμε στη Virgin θα ήταν επιτυχημένη. Αλλά εδώ και 45 χρόνια, στεκόμαστε πάντα στο σύνθημά μας: «Δε βαριέσαι, ας το κάνουμε». Μην ντρέπεστε από τις αποτυχίες σας, μάθετε από αυτές και ξεκινήστε ξανά. Το να κάνεις λάθη και να βιώνεις πισωγυρίσματα είναι μέρος του DNA κάθε επιτυχημένου επιχειρηματία και δεν είμαι εξαίρεση”

Ο Branson υποστηρίζει αλλά και γιορτάζει την αποτυχία του. Πιστεύει πως χωρίς να προσπαθήσεις και να αποτύχεις κάτι, είναι σχεδόν αδύνατον να αναπτυχθείς.

Πηγή: oloygeia.gr

Οι άνθρωποι σε αυτά τα επαγγέλματα είναι πιο επιρρεπείς σε ψυχικές ασθένειες – Ποιοι ξεφεύγουν

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ