Υπάρχει και ο πράσινος…γάμος

Έχετε οικολογικές ανησυχίες και θέλετε να περάσετε ένα ισχυρό μήνυμα σε όλους τους καλεσμένους σας; Τότε ένας γάμος «φιλικός προς το περιβάλλον» είναι η λύση. Πρόκειται για μια ξενόφερτη τάση που κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στη χώρα μας είτε γιατί η νέα γενιά είναι περισσότερο ενήμερη και ευαισθητοποιημένη σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, είτε για λόγους εντυπωσιασμού.

Κάθε χρόνο στην Ελλάδα πραγματοποιούνται περίπου 80.000 γάμοι . Πράγμα που σημαίνει ότι ξοδεύονται δεκάδες τόνοι χαρτιού για τα προσκλητήρια, ενώ η χημική επεξεργασία των εισαγόμενων λουλουδιών , τα κεριά και τα υλικά για την κατασκευή των νυφικών επιβαρύνουν σε μεγάλο βαθμό τη ρύπανση του περιβάλλοντος.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε για να συμβάλετε έστω και λίγο στην προστασία του περιβάλλοντος, είναι να εφαρμόσετε τους κανόνες της σωστής περιβαλλοντολογικής συμπεριφοράς σε όλες τις λεπτομέρειες του γάμου. Μπορείτε να οργανώσετε τη δεξίωση σε ένα αγρόκτημα υπό το φως κεριών που είναι φτιαγμένα από σόγια, να χρησιμοποιήσετε προσκλήσεις από ανακυκλωμένο χαρτί και να επιλέξετε ένα νυφικό φτιαγμένο από φυσικές ίνες όπως βαμβάκι βιολογικής καλλιέργειας, μετάξι και κάνναβη. Καλό θα ήταν να αντικαταστήσετε το ρύζι με ροδοπέταλα ή βιοδιασπώμενα κομφετί ενώ αντί για την κλασσική ανθοδέσμη να κρατήσετε αγριολούλουδα ή εποχιακά λουλούδια που δεν έχουν μεγαλώσει σε θερμοκήπιο.

Οι μπομπονιέρες μπορούν να περιέχουν οργανική σοκολάτα ή μέλι σε ανακυκλώσιμα βαζάκια. Μια εξίσου καλή ιδέα είναι να επιλέξετε ένα catering με βιολογικές τροφές και κρασί από αμπέλια βιολογικής καλλιέργειας που δεν έχουν χημικά κατάλοιπα.

Στο τέλος μπορείτε να συλλέξετε τα τρόφιμα που περίσσεψαν και να τα δωρίσετε σε μια τράπεζα τροφίμων. Πρόκειται για υγιεινές, πρωτότυπες και καθόλου χρονοβόρες επιλογές.

Το πράσινο είναι το χρώμα της ίδιας της ζωής, της φύσης και της ανανέωσης. Τι καλύτερο λοιπόν από το να έρθετε σε επαφή με την ίδια τη ζωή την ημέρα του γάμου σας;  Πηγή: metrogreece.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ