Βόλτα στο καταφύγιο της Πάρνηθας

Βόλτα στο καταφύγιο της Πάρνηθας

Βρίσκεται στην καρδιά του μοναδικού ελατοδάσους της Αττικής, «μαγνητίζει» ορειβάτες, πεζοπόρους και φυσιολάτρες και προσφέρει στους επισκέπτες του μικρές αποδράσεις από την πολύβουη πρωτεύουσα.

Στην Πάρνηθα, «το μπαλκόνι της Αθήνας» όπως την αποκαλούν πολλοί λόγω της πανοραμικής θέας που διαθέτει στο Λεκανοπέδιο, το καταφύγιο Μπάφι ήδη υποδέχεται μικρούς και μεγάλους και τους μυεί στα μυστικά της φύσης. Οι άσπρες νιφάδες που στόλισαν το βουνό έχουν ήδη «στήσει» μια άκρως χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα σε ύψος 1.161 μέτρων, μέσα σε ένα δάσος πνιγμένο στα έλατα, μόνο… 50 λεπτά μακριά από την πλατεία Συντάγματος.

«Την ώρα που έπεσαν τα πρώτα χιόνια στην Πάρνηθα το καταφύγιο Μπάφι αποτελεί ακόμα πιο ελκυστικό προορισμό. Αυτές τις ημέρες δεχόμαστε καθημερινά 300-400 επισκέπτες, οι οποίοι κάνουν κυρίως πεζοπορία, καθώς οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν να γίνονται όλες οι δραστηριότητες που προσφέρουμε» λέει στη «δημοκρατία» ο υπεύθυνος του καταφυγίου, Στέφανος Σιδηρόπουλος.

Το καταφύγιο διαθέτει οργανωμένη κουζίνα από την οποία «βγαίνει» κάθε είδους έδεσμα, από λαχταριστές μακαρονάδες έως χωριάτικες πίτες και παραδοσιακές αχνιστές φασολάδες.

 

Πηγή:Δημοκρατία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ