ΒΙΝΤΕΟ-Το νέο Zeppelin της Goodyear

ΒΙΝΤΕΟ-Το νέο Zeppelin της Goodyear

Το νέο ιπτάμενο μέσο προώθησης της Goodyear βρίσκεται στα τελευταία στάδια εξέλιξης. Πριν ξεκινήσει τις βόλτες του στον ουρανό αυτό το καλοκαίρι και ένα timelapse βίντεο με την κατασκευή του δόθηκε στη δημοσιότητα.

Προς το παρόν, το νέο Zeppelin ονομάζεται ΝΤ, από τα αρχικά των λέξεων «New Technology». Βέβαια η Goodyear σκοπεύει να του δώσει ένα καλύτερο όνομα, δημιουργώντας μάλιστα και έναν διαγωνισμό για αυτό το σκοπό στο site της. Αυτός που θα προτείνει το καλύτερο όνομα για το ΝΤ θα κερδίσει μια μέρα με το… βαφτιστήρι του.

Το ΝΤ έχει μήκος 75 μέτρα. Είναι δηλαδή 16,5 μέτρα πιο μακρύ από το Spirit of Goodyear, το οποίο χρησιμοποιήθηκε από την αμερικανική εταιρία για τα προηγούμενα 14 χρόνια. Η τελική του περιοριζόταν σε λιγότερα από 100 χλμ/ώρα, ενώ το νέο φτάνει τα 117 χλμ/ώρα.

Στις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Δευτέρα με ευνοϊκό άνεμο το ΝΤ έφτασε τα 129 χλμ./ώρα. Ωστόσο, για τους 12 επιβάτες που μπορεί να μεταφέρει, πέρα από τους δύο χειριστές του, σημαντικότερη είδηση από την αύξηση της τελικής είναι μάλλον το ότι το ΝΤ έχει και τουαλέτα.

Το ΝΤ φτιάχτηκε από τη γερμανική εταιρία Zeppelin. Και η διαδικασία κατασκευής του φαίνεται αναλυτικά στο παρακάτω timelapse βίντεο.

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ: YOUTUBE, AutoweekUSA

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ